Liga 1

A scris istoria Stelei și intervine în scandalul cu FCSB! „Tata a fost ofițer și am avut acces la niște documente importante! Nu am fost la apelul bocancilor”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  miercuri, 20 decembrie 2023

Cătălin Oprișan este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi din România. A mirosit iarba de pe "Maracanã" și a transmis din fața casei lui Ronaldo din Brazilia, la o zi după ce acesta devenise campion mondial. A scris istoria Stelei - "Steaua, Legenda unei echipe de fotbal", pentru care a primit Premiul „Ioan Chirilă”.

Fără să mai vadă vreun meci de fotbal cap-coadă din 2016, Cătălin Oprișan a fost întrebat de Ovidiu Ioanițoaia la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” despre conflictul de ani buni dintre FCSB și CSA Steaua.

„Care crezi că e adevărata Steaua?” a fost întrebarea lui Ioanițoaia, la care Oprișan a răspuns detaliat.

>

Cătălin Oprișan: „N-am fost la apelul bocancilor... Nu m-am născut cu Sevilla”

„Am avut acces la niște documente importante. Cu ajutorul tatălui meu, care a fost ofițer, eu am stat o lună de zile în bibliotecă la Ministerul Apărării Naționale. Acolo am avut acces la documentele semnate de Mihail Lascăr, documentele de înființare a Stelei, 7 iunie 1947. În original!”, a spus Oprișan.

„Eu am plecat de acolo! N-am fost la apelul bocancilor... Nu m-am născut cu Sevilla. A fost o formație înființată pentru că așa se înființau. Trebuia să ai un club la Ministerul de Interne și-așa mai departe. Înființate cu tancurile sovietice, dar de Armata Regală. În 7 iunie 1947 Mihail Lascăr era ministru de război în Armată Regală”, a mai adăugat jurnalistul care a scris istoria Stelei.

„Ești nebun la cap? Steaua-i numai una, bă neinstruitule!”

Oprișan a dezvăluit în timpul emisiunii că cel mai mult a avut de învățat de la Ilie Savu, fostul mare portar al Stelei,  un adevărat „Google” al zilelor noastre. „Dacă mergeai la Iliuță Savu în 2006 și îi spuneai că peste câțiva ani va începe un scandal... «Băi neinstruitule! Vrei să te mardesc aicea?! Ești nebun la cap? Steaua-i numai una, bă neinstruitule!». Era de neconceput”, a punctat Oprișan.

Acesta s-a referit și la scandalul privind palmaresul. „Ceea ce mă macină pe mine este cum muți tu palmaresul? Cum muți un palmares, care nu e palpabil? Cum iei tu un titlu de campion? Judecătorii au decis... Cine? Ăia au obținut niște titluri pe teren. Au fost 11 la 11, au alergat bășica, au obosit-o și la sfârșit au devenit campioni. Peste ani o decizie judecătorească ia titlul de la ăia și-l dă la ăia?!”, a mai spus acesta.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.