Urmele nevăzute ale calvarului prin care a trecut în ultimul an: Simona Halep a dezvăluit în interviul acordat francezilor de la Paris Match că a suferit crize serioase de panică și anxietate odată cu traiectoria imprevizibilă pe care a luat-o cazul său de dopaj.
Stresul acumulat în ultimul an a consumat-o zdravăn pe Simona Halep. Prinsă mereu în sfera incertitudinii, fără să cunoască exact datele audierilor sau ce-i rezervă următoarea înfățișare, fostul lider mondial mărturisește că, în tot acest timp, a ajuns să se confrunte cu insomnii teribile. Care au venit la pachet cu atacuri de panică și anxietate.
Simona Halep, despre calvarul ultimului an: „De când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate”
„Eu sunt victima unei nedreptăți. Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine.
Văzând lucrurile așa, mai scap de insomnie. Pentru că am avut perioade în care nu puteam să dorm. Aveam atacuri de panică. Eu eram copleșită de emoții și când jucam în turnee. Simțeam un gol în stomac.
Dar de când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate. Deși astăzi lucrurile stau puțin mai bine”, a spus Simona Halep, conform sursei citate.
Este adevărat că mi-am dedicat copilăria, adolescența, viața mea tenisului. Chiar dacă nu prea mi-am văzut prietenii când eram mai mică, tenisul mi-a dat înapoi mai mult decât mi-aș fi putut imagina. Perioada actuală este cea mai grea din întreaga mea carieră, dar nu am animozitate sau sentimente negative. Tenisul este întreaga mea viață și așa va fi mereu.
- Simona Halep
Simona Halep a mai avut o perioadă nefastă în plan mental și după pierderea finalei de la Roland Garros din 2017. Sportiva din Constanța povestea cât de mult a afectat-o din punct de vedere psihic eșecul cu Ostapenko de la Paris:
„A fost cel mai deprimant moment din viața mea. Trei luni, n-am putut să fiu fericită, nu mă puteam bucura de nimic, uneori mă trezeam plângând în timpul nopții”.
Anxietatea, considerată „boala secolului”
Tulburările de anxietate reprezintă cel mai frecvent tip de boală psihică din lume, potrivit prestigiosului site Big Think.
Chiar dacă oricine se poate confrunta cu îngrijorare sau teamă, persoanele cu tulburări de anxietate experimentează aceste sentimente în permanență și adesea fără un motiv identificabil.
Medicamentele pot ameliora simptomele anxietății, dar fiindcă nu se știe cu adevărat ce se întâmplă în creierul persoanelor cu anxietate, găsirea medicamentului sau a combinației de medicamente potrivite poate fi un proces îndelungat de încercări și erori, mai scrie sursa citată.
{{text}}