Altele

Accidentare serioasă pentru un înotător italian la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni

Matteo Rivolta luând startul în proba de ștafeta mixtă de 4x50 m mixt la Otopeni FOTO Imago Images

Articol de Roxana Fleşeru  —  sâmbătă, 23 decembrie 2023

Matteo Rivolta, campion mondial la 100 m fluture în 2021, s-a accidentat în ultima zi a Campionatelor Europene în bazin scurt de la Otopeni din cauza unui dispozitiv de start care s-a desprins în timpul antrenamentelor.

Italianul Matteo Rivolta a plecat din România cu o amintire neplăcută. Înotătorul în vârstă de 32 de ani, specialist în proba de fluture, dar care evoluează și în cele de spate, a povestit pentru Swimswam cum a decurs pentru el ultima zi la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni, când a suferit o accidentare.

 „Mă pregăteam pentru ștafeta mixtă de 4×50 m mixt și am încercat câteva starturi pentru procedeul spate la antrenament. Primul a mers bine, dar la al doilea s-a desprins aparatul de start, iar partea rigidă m-a lovit peste brațul stâng", a explicat el.

O cursă dificilă

Apoi a spus: "Credeam că doar m-am învinețit și de comun acord cu medicul naționalei, am decis să concurez pentru că retragerea mea ar fi împiedicat întreaga echipă să ia startul. Totuși, nu știam că e ceva grav, dar în cursă am simțit o durere intensă care s-a agravat cu fiecare lovitură". 

Nu se știe care a fost cauza acestei întâmplări, fie dispozitivul a fost montat greșit, fie acesta avea problemă de la început.

Matteo Rivolta în bazinul de la Otopeni FOTO Imago Images

Din cauza durerii, Matteo nu a putut să părăsească bazinul foarte repede în timpul calificărilor, așa cum trebuia și cum se întâmplă în probele de ștafetă. Nu a mai putut concura în finală, acolo unde Italia a devenit campioană europeană.

Brațul lui Matteo Rivolta FOTO swimswam.com

Un proces lung de recuperare

Brațul i s-a umflat și s-a albăstrit, Rivolta a plecat de urgență acasă, unde a fost supus unui examen RMN, care a evidențiat o leziune de gradul doi la tendonul distal al bicepsului.

Accidentarea nu a necesitat o intervenție chirurgicală, însă înotătorul urmează un tratament penteu a rezolva problema. În prezent,, nu există o dată precisă pentru revenirea lui.

6 medalii mondialeîn bazin scurt are Matteo Rivolta, trei de aur și trei de bronz

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.