Campionate

Românii au dat recital la Gaziantep, dar tot Șumudică a atras toate privirile la final » Imagini unice cu galeria deplasată la Istanbul

Suporterii lui Gaziantep au făcut spectacol

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 23 decembrie 2023

Marius Șumudică (52 de ani) a frânt seria neagră de patru meciuri fără succes în Super Lig și a învins pe Fatik Karagumruk în deplasare (3-0). Denis Drăguș a fost printre cei mai buni jucători de la Gaziantep, cu un gol și un assist. Florin Niță a închis poarta, iar Alexandru Maxim, intrat în minutul 54, a pasat decisiv la ultimul gol.

Nici că puteau să viseze la un dar mai frumos în ajunul Crăciunului românii de la Gaziantep! Suita neagră de patru etape în care s-a obținut numai un punct e de-acum istorie. 

Marius Șumudică a repetat cel mai clar succes obținut de roș-negri în deplasare de la revenirea antrenorului de 52 de ani (3-0 cu Alanya). 

Partida cu Fatih Karagumruk, o rivală în lupta pentru evitarea retrogradării, a fost decisă practic imediat după pauză. Toate golurile oaspeților au purtat amprentă românească, iar Gaziantep a evadat la 4 puncte de „zona roșie".

Al cincilea clean-sheet pentru Niță

Scorul a fost deschis de Denis Drăguș (27), care a prins o diagonală fără speranțe pentru portarul advers. S-a intrat la pauză cu 1-0 și recitalul lui Gaziantep a continuat și în actul secund. Același atacant împrumutat de la Standard l-a servit ideal pe Gradel (49), după un contraatac dus perfect până la capăt.

Tabela s-a închis în minutul 87, când Alexandru Maxim, intrat în minutul 54, i-a oferit un assist lui Nkolou în marginea careului de 6 metri, după ce a executat o lovitură liberă din flancul stâng. Florin Niță a ajuns la al cincilea joc cu poarta închisă.

Cel mai bun sezon făcut în străinătate!

Denis Drăguș a ajuns la șase goluri și o pasă decisivă în acest campionat și a egalat deja statisticile de la Standard Liege. La echipa belgiană a jucat în sezonul 2021-2022 și a dat șase goluri în 28 de apariții.

Încă o reușită și internaționalul român va egala și cel mai bun sezon all-time, 7 goluri în 31 de meciuri la Viitorul în 2018-2019. Denis mai are un gol la Standard în această stagiune, înscris înainte să se transfere sub formă de împrumut în Turcia.

VIDEO. Galeria lui Șumudică a făcut spectacol

>

Galeria lui Gaziantep a fost formată în deplasarea de la Istanbul din aproximativ 200 de persoane. Suporterii s-au așezat într-un sistem unic. Imediat după fluierul final, Marius Șumudică s-a alăturat petrecerii și s-a îmbrățișat cu fanii. 

Citiți și alte știri de fotbal internațional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.