Altele

Imagini nebune de la cursa tradițională de tauri din Indonezia: „Deseori e nevoie să îi mușc de coadă”

+30 Foto
Cursa de tauri Pacu Jawi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 23 decembrie 2023

Pacu Jawi, ediția din acest an a celebrei curse tradiționale din Indonezia, a început în districtul Tanah Datar. Imaginile apărute sunt spectaculoase.

În timpul curselor, un jocheu călărește o pereche de doi tauri, așezat pe un plug de arat, ținând în mână două frânghii cu care dirjează animalele.

Cursa are o tradiție de secole, fiind inițiată de fermierii locali după sezonul recoltării orezului. E evenimentul în preajma căruia comunitatea se întâlnește pentru a ține curse ca distracție, înainte de începerea sezonului de plantare.

GALERIE FOTO. Pacu Jawi, cursa de tauri spectaculoasă din Indonezia

Pe fondul curselor, care se desfășoară în zone cu apă, noroi și mlaștini, se aude muzica tradițională, care dă o atmosferă de spectacol întrecerii.

Pacu Jawi e diferită de alte curse de tauri din regiune și se evidențiază prin faptul că taurii nu au adversari. Ei sunt evaluați în funcție de timpul necesar pentru a parcurge distanța desemnată și în funcție de cât de drept aleargă.

>

„Este foarte greu să faci taurii să alerge drept și deseori e nevoie să îi mușc de coadă pentru a-i face să alerge repede”, a spus Khoir Herman, unul dintre jocheii din concurs.

Evenimentul care ține timp de patru săptămâni, nu este doar o distracție a localnicilor, ci atrage și mulți turiști.

Citește și alte știri: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.