David Ginesta Montes, antrenorul celor de la Rapid București, a vorbit în cadrul unui interviu despre asemănările și diferențele între Crăciunul din România și cel din Spania și a acceptat provocarea GSP de a alege dintre preparatele tradiționale ale celor două țări.
VIDEO David Ginesta Montes: „Cel mai mult îmi plac sarmalele”
- Suntem în perioada Craciunului, ce mâncăruri tradiționale de la noi vă plac?
- Sarmalele îmi plac mult, supa cu găluști, cozonacul este foarte bun, la fel și papanașii. Dar cel mai mult îmi plac sarmalele.
- V-am pregătit și un mic Q&A: ce alegeți între următoarele mâncăruri tradiționale spaniole și românești de Crăciun?
- OK.
- Entremeses sau salată de boeuf?
- Salată de boeuf.
- Fructe de mare sau sarmale?
- Fructe de mare.
- Miel sau porc de Crăciun?
- Porc.
- Piftie sau Galets?
- Galets.
- Jamon serrano sau tobă?
- Jamon serrano.
- Roscon de Reyes sau cozonac?
- Cozonac.
- Roscos de vino sau chec?
- Chec.
- Cum este Crăciunul în Catalunya?
- Este foarte similar, ca aici, nu sunt diferențe mari. Se face cu familia o petrecere mare, mâncăm cu toții. Cel mai important pentru mine este că sunt cu familia.
- Noi avem o tradiție în a tăia porcul și a-l pârli pentru Crăciun. Este la fel și în Spania?
- Da. Eu am făcut-o cu bunicii anul trecut, iar anul acesta am făcut asta la Vâlcea. Acum vreo două săptămâni am tăiat porcul, urmează să-l și mănânc.
- Aveți vreo amintire amuzantă din perioada Crăciunului, din copilărie?
- Am mai multe. Uite, de exemplu, o dată a venit toată familia și a apărut Moș Crăciun la ușă. A venit cu cadouri, eram cu fratele meu mai mic și cu verișorul meu și am fost surprinși că a venit la ușă. Noi în Barcelona avem o tradiție cu un trunchi de copac, pe care dacă îl bat copiii, el le dă cadouri (n.r. - Caga Tió se numește tradiția). Este o petrecere tradițională din Catalunya.
{{text}}