Campionate

Se poate crea un precedent important » Cer oficial rejucarea derby-ului, din cauza unei grave erori din camera VAR

Genk cere rejucarea derby-ului cu Anderlecht, pierdut sâmbătă, scor 1-2, în runda cu numărul 19 a primei ligi din Belgia. De vină a fost o eroare de arbitraj.

Articol de Adrian Jitea  —  duminică, 24 decembrie 2023

Genk cere rejucarea derby-ului cu Anderlecht, pierdut sâmbătă, scor 1-2, în runda cu numărul 19 a primei ligi din Belgia. De vină a fost o eroare de arbitraj.

În minutul 23 al disputei de pe „Lotto Park”, Genk a obținut o lovitură de la 11 metri. Execuția lui Bryan Heynen a fost blocată de Kasper Schmeichel. Mingea a sărit la Yira Sor, iar atacantul nigerian a scuturat plasa. 

Reușita a fost inițial validată. Ulterior, după o analiză în camera VAR, golul a fost anulat. Decizia i-a șocat pe oaspeți.

Scandal de arbitraj în Belgia, după Anderlecht - Genk

Oficialii responsabili de arbitrajul video au considerat că Sor a pătruns în suprafața de pedeapsă înainte ca penalty-ul să fie executat.

Yira Sor, cu săgeata verde îndreptată spre el. Cu roșu, fotbaliștii lui Anderlecht intrați în careu

Genk a acceptat acest lucru, dar se întreabă de ce penalty-ul nu a fost repetat. Mai mulți fotbaliști ai lui Anderlecht încălcaseră la rândul lor regulamentul.

Departamentul Arbitrilor din Belgia a recunoscut greșeala printr-o serie de postări pe Twitter. Într-adevăr, lovitura de la 11 metri ar fi trebuit executată din nou.

Genk a cerut oficial rejucarea meciului cu Anderlecht

La 24 de ore distanță, Genk a emis un comunicat pe site-ul oficial. Cere rejucarea meciului. 

În timpul meciului de sâmbătă, contra lui Anderlecht, brigada de arbitri a comis o greșeală la faza penalty-ului din prima repriză. Yira Sor a marcat, după ce execuția lui Bryan Heynen a fost respinsă. Potrivit regulamentului, penalty-ul ar fi trebuit executat din nou. 

Clubul Genk a întocmit o plângere către Departamentul Arbitrilor. Aplicarea corectă a regulamentului și rejucarea partidei sunt singurele decizii corecte în acest caz
- Comunicatul emis de Genk

Fostul arbitru Alexandre Boucaut a analizat faza și susține: „Aici nici nu mai poate fi vorba de o eroare de interpretare. Putem doar să fim de acord cu cererea de rejucare a partidei”.

VIDEO. Rezumatul meciului Anderlecht - Genk: faza incriminată, la 01:20

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.