Stranieri

Câți bani a primit Adrian Mutu ca să plece de la Neftchi: azerii dezvăluie cifrele despărțirii

Adrian Mutu, concediat în Azerbaidjan // Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 25 decembrie 2023

Adrian Mutu (44 de ani) a fost demis aseară de Neftchi Baku, antrenorul român renunțând la salariul cuvenit pentru al doilea sezon de contract. Agenția Sport Info a anunțat că Mutu va încasa echivalentul a șase luni de salariu, circa 350.000 de euro.

Adrian Mutu n-a putut să treacă în noul an în Azerbaidjan. Doar cinci luni a rezistat ca antrenor al lui Neftchi, pe care o lasă pe locul al treilea la un punct de poziția a doua ocupată de Zira, dar la 13 puncte de liderul Qarabag.

Aseară, clubul din Baku a anunțat oficial divorțul de antrenorul român, cu care a și ajuns la un acord pentru a-i rezilia contractul valabil până în 2025. Agenția Sport Info a dezvăluit că tehnicianul de 44 ani a cerut să i se achite numai șase salarii, până la finele stagiunii, și a renunțat la banii pentru următorul sezon.

Adrian Mutu a lipsit la ultimele două meciuri ale lui Neftchi

Mutu, pentru care Neftchi a plătit în vară și clauza de reziliere a angajamentului cu Rapid, cifrată la 200.000 de euro, nu a stat pe bancă la ultimele două meciuri ale echipei, contra lui Qaradağ Lökbatan (4-0) în Cupă și a lui Kapaz (2-0) în campionat. 

Adrian a fost nevoit să se întoarcă de urgență în țară pentru a-și înmormânta mama, care a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Și nu se va mai întoarce în Azerbaidjan.

Sport Info: „S-au bucurat că au scăpat de Adrian Mutu!”

„Vestea plecării antrenorului român a fost bine primită de foștii săi elevi, echipa jucând altceva în ultima partidă cu Kapaz. Dacă Mutu ar fi rămas, probabil că Neftchi n-ar fi câștigat meciul. Unii jucători chiar s-au bucurat că au scăpat de Mutu. El a supărat întreaga echipă cu o atitudine care venea din lipsa lui de experiență și din superioritatea afișată față de ceilalți", a scris Sport Info. 

Noul antrenor al lui Neftchi e muntenegreanul Miodrag Bojovic (55 de ani), ce a fost ultima oară pe banca tehnică a lui Arsenal Tula, în sezonul 2021-2022!

VIDEO La doar șase ani, fiul lui Mutu, Tiago, oferă interviuri în limba engleză

>

Citește și alte știri de fotbal internațional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.