Liga 1

Și CS Universitatea Craiova mută spectaculos pe piața transferurilor » Oltenii aduc un internațional cu 43 de selecții

Pyry Soiri, în tricoul lui HJK Helsinki, într-un meci cu Eintracht

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 27 decembrie 2023

Pyry Soiri, ultima oară la HJK Helsinki, a sosit deja în România. Liber de contract, fundașul dreapta va efectua vizita medicală și este așteptat să semneze cu Universitatea Craiova înainte de revelion.

Universitatea Craiova își întărește flancul drept al apărării. Alegerea patronului Mihai Rotaru și a antrenorului Ivaylo Petev este fundașul finlandez Pyry Soiri.

Pyry Soiri semnează până la finele anului

Ultima oară la HJK Helsinki, Soiri a ajuns în România, vine liber de contract și urmează să efectueze vizita medicală - dezvăluie fanatik.ro.  Iar din informațiile Gazetei Sporturilor, internaționalul în vârstă de 29 de ani va semna cu oltenii până de revelion.

Soiri a ajuns la HJK în 2022, tot ca jucător liber, iar per total, în toate competițiile, a bifat 69 de meciuri, 4 goluri și 4 assisturi în tricoul alb-albaștrilor. La naționala Finlandei, el a adunat 43 de selecții și 7 reușite.

Pyry Soiri poate juca pe trei poziții

În Bănie, Soiri va acoperi postul de fundaș dreapta, dar poate juca și ca mijlocaș, pe ambele flancuri. Pe poziția sa, Universitatea îi mai are pe Ștefan Vlădoiu și pe Mihai Căpățână, dar ultimul este mijlocaș, de meserie.

Pe dreapta a mai jucat, în câteva rânduri, și Basil Ndong. Însă n-a dat satisfacție, ca și cei amintiți. 

Altfel, Rotaru caută jucători și pentru alte posturi. Din informațiile Gazetei, finanțatorul oltenilor mai vrea un fundaș central, un „închizător” și e posibil să aducă inclusiv un „vârf”.

Sorin Cârțu a atras deja atenția asupra posturilor deficitare

Fostul președinte al clubului, Sorin Cârțu, a semnalat de mai multe ori faptul că echipa are nevoie de jucători de valoare în axul central: „Vreau să văd întotdeauna, e o regulă nu simplă, cât se poate de eficientă, axul central.

Un portar serios, fundașii centrali, mijlocașul central defensiv. Mai departe, mergi pe cel care organizează jocul. Nu este la noi această coloană, ceea ce trebuie să fie, acest ax.

Obiectiv, trebuia să ne gândim și la asta cu accidentarea fundașilor centrali și incapacitatea de a alinia mereu fundași centrali de care te simți și tu mai în siguranță. Cu continuitate în joc”.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.