Nationala

Și-a dat demisia înainte de calificare » Dezvăluire surprinzătoare din interiorul FRF: „Eu răspund!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, susține că și-a prezentat demisia înainte de Israel - România 1-2, meciul care a trimis echipa națională la EURO 2024. Foto: Imago

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 28 decembrie 2023

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, susține că și-a prezentat demisia înainte de Israel - România 1-2, meciul care a trimis echipa națională la EURO 2024.

Stoichiță susține că în cazul în care România ar fi ratat calificarea la EURO, ar fi demisionat și funcția de la FRF, considerând că ceea ce face a dus la eșecul „tricolorilor”. A fost salvat de Pușcaș și Ianis Hagi, marcatorii golurilor victoriei cu Israel

Mihai Stoichiță: „Mi-am prezentat demisia înainte de meciul cu Israel”

„Un element pe care-l știu doar cei din Federație, o spun în premieră acum, eu mi-am prezentat demisia înainte de meciul cu Israel, în caz că nu ne calificăm. Meciul de la Felcsut. Am zis că misiunea mea se încheie pentru că mi se pare că este un eșec al zonei mele, zona tehnică. 

Toată lumea a rămas surprinsă. Burleanu mi-a zis că în niciun caz nu acceptă, dar eu asta am simțit că trebuie să fac și asta făceam, nu antrenează Burleanu, Vișan sau Bodescu, eu răspund direct de rezultatele echipelor naționale ale României”, a spus Mihai Stoichiță, la ProSport Live.

Stoichiță: „Trecem de grupă la EURO”

Imediat după tragerea la sorți a grupelor EURO 2024, unde România a căzut cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda), Stoichiță a transmis pentru GSP că „tricolorii” vor trece mai departe:

„Cred că vom trece de grupă, atât spun. Eu sunt convins că se poate. O să trecem de grupă. Ce va fi în continuare, numai Dumnezeu știe, pentru că depinzi de multe lucruri, cu cine cazi, sunt multe...

La ultimul nostru Euro, în urmă cu opt ani, cu Puiu (n.r. Anghel Iordănescu), nu am trecut de grupă, deși părea accesibilă, cu Albania, cu Elveția. 

Franța avea rolul Belgiei de acum. Celelalte două erau în rolul... Echipa care vine de la baraj intră în rolul Albaniei, iar Slovacia în cel al Elveției. Asta era situația. Să-ți amintești că lumea spunea că vom bate Elveția și Albania la vremea respectivă...”

VIDEO. Denis Drăguș așteaptă cu nerăbdare Campionatul European din vara anului viitor: „Fiecare meci va fi o finală, primul obiectiv este să ieșim din grupă”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.