Campionate

Adrian Mutu, criticat de un fost fotbalist, după despărțirea de Neftci: „I-am văzut valoarea”

Huseyn Mahammadov, fost portar la Neftci Baku, a explicat de ce azerii au decis să-l demită pe Adrian Mutu. foto: Imago Images

Articol de David Marinescu  —  vineri, 29 decembrie 2023

Huseyn Mahammadov, fost portar la Neftci Baku, a explicat de ce azerii au decis să-l demită pe Adrian Mutu.

Adrian Mutu fusese numit antrenor al lui Neftci în vara acestui an, când „briliantul” a părăsit Rapidul în detrimentul unei aventuri în Azerbaidjan. 

Așteptările conducerii au fost prea mari în comparație cu rezultatele obținute de Neftci sub comanda lui Mutu. 

Oficialii clubului au decis să-l demită pe român după ultima victorie din campionat, 2-0 cu Kapaz, când Neftci se afla pe locul 3, cu 28 de puncte, la 13 lungimi de Qarabag, ocupanta primului loc.

Huseyn Mahammadov a explicat ce a stat în spatele deciziei înlocuirii lui Mutu, care era văzut drept antrenorul ce o poate conduce pe Neftci spre al 10-lea titlu din istoria clubului.

Huseyn Mahammadov, după demiterea lui Adrian Mutu: „Așteptările erau altele”

Toți ne așteptam ca sub comanda lui Mutu, Neftci să emită pretenții la campionat. Dar se pare că nu mai există o asemenea posibilitate. 

Conducerea a ascultat ideile lui Mutu, i-a creat condiții, dar el nu a reușit să răspundă conform așteptărilor. Totul este evident. Neftci are șanse minime să mai câștige campionatul.

Reprezentanții clubului au decis să se despartă de Mutu după multe discuții. Mutu a fost un fotbalist celebru, dar ca antrenor... i-am văzut valoarea. A dovedit că nu este omul potrivit pentru a o face pe Neftci campioană.

Conducerea lui Neftci s-a lămurit în privința potențialului său și nu avea de ce să mai aștepte. Așteptările erau altele. Trebuia să ducă echipa la cel mai bun nivel pentru a se putea bate la campionat. 

În loc să aștepte, au decis să rezilieze, pentru că părea că Mutu nu este potrivit pentru acest obiectiv” a spus Huseyn Mahammadov, potrivit Sportal.az.

VIDEO Tiago, fiul cel mic al lui Adi Mutu, gol în Azerbaijan

>

Citește și alte știri din fotbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.