Campionate

Răsturnare de situație! Anunțul lui Real Madrid despre Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  vineri, 29 decembrie 2023

Anunțat de președintele Federației ca viitorul selecționer al Braziliei, începând cu vara lui 2024, Carlo Ancelotti a semnat prelungirea contractului cu Real Madrid.

„Ancelotti va veni pentru Copa America”, a spus Ednaldo Rodrigues în vara lui 2023. Doar că planurile sale pare că au fost date peste cap.

Carlo Ancelotti a semnat prelungirea cu Real Madrid

Vineri, Real Madrid a emis un comunicat în care anunțat că antrenorul italian de 64 ani a semnat prelungirea. Noua înțelegere va fi valabilă până în iunie 2026.

„Real Madrid și Carlo Ancelotti au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului până la 30 iunie 2026.

În cele cinci sezoane ca antrenor la Real Madrid, Ancelotti a câștigat 10 trofee: două Ligi ale Campionilor, două Campionate Mondiale ale Cluburilor, două Supercupe ale Europei, un titlu de campion, două Cupe ale Regelui și o Supercupă a Spaniei.

Carlo Ancelotti e singurul antrenor care a câștigat 4 Ligi ale Campionilor și cel care are cele mai multe victorii în această competiție (118(. Și este primul antrenor care devine campion în cele cinci campionate tari ale Europei (Italia, Anglia, Franța, Germania și Spania)”, se arată în comunicatul madrilenilor.

Federația din Brazilia, criticată dur

Jurnaliștii brazilieni au reacționat dur, potrivit RMC Sport, după anunțul făcut de Real Madrid.

„Federația este o rușine internațională!” „Federația a așteptat un an, iar acum acest timp a fost pierdut”, „Președintele trebuie să vine să dea explicații” sau „Federația colecționează eșecuri. E o instituție care nu face nimic pentru a îmbunătăți calendarul fotbalului brazilian, distruge valoare produselor și are o echipă care nu va câștiga Mondialul timp de multe ediții. E jenant!”, a fost câteva dintre reacțiile din presa din Brazilia.

Carlo Ancelotti este unul dintre cei mai titrați antrenori din istorie. A condus echipe precum Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG, Bayern sau Napoli. La Real Madrid e la al doilea mandat. Primul a fost între iunie 2013 și mai 2015. Actualul contract a început în iulie 2021 și urma să se termine la finalul sezonului 2023-2024.

În acest moment, naționala Braziliei este condusă de Fernando Diniz, care e și antrenorul lui Fluminense. Contractul urmează să se încheie la 30 iunie 2024, planul brazilienilor fiind ca acesta fie înlocuit de la 1 iulie cu Ancelotti.

După 18 etape, Real Madrid e lider în La Liga, cu 45 de puncte, la egalitate cu Girona. Madrilenii au 14 victorii, trei egaluri și o înfrângere.

Clasamentul live din La Liga

VIDEO Carlo Ancelotti „a inventat” un nou jucător la Real Madrid

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.