Liga 1

Președintele din Superligă plănuiește demiterea antrenorului! Ședință decisivă astăzi + Tehnicianul cu care a purtat deja discuții

Florin Pîrvu, în dreapta, strângându-i mâna lui Dorinel Munteanu // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 29 decembrie 2023

Petrolul nu a mai câștigat de 5 meciuri, iar Marian Copilu, președintele clubului, vrea să-l schimbe pe antrenorul Florin Pîrvu (48 de ani). În pole-position pentru instalarea ca „principal” este Laszlo Balint (44), ultima dată pe banca celor de la UTA.

Petrolul a traversat momente excelente în acest sezon, a ocupat pentru o bună bucată de timp un loc de play-off, dar în ultimele două luni s-a prăbușit, câștigând un singur meci dintre cele 8 jucate.

Rezultatele recente i-au coborât pe „lupii galbeni” pe locul 10 în Superligă și, pe deasupra, i-au eliminat din Cupa României încă din faza grupelor.

Ca atare, Marian Copilu, președintele ACS Petrolul 52, asociația din spatele echipei de fotbal, consideră că a venit vremea schimbării. Copilu ar vrea să instaleze alt antrenor, însă se lovește de opoziția galeriei.

Marian Copilu vrea să-l demită pe Florin Pîrvu de la Petrolul

Joi seara a și avut loc o discuție între părți, urmând ca în această seară cei implicați să se așeze din nou la masa discuțiilor.

Din informațiile Gazetei, Copilu a argumentat în ședință că vrea să renunțe la Florin Pîrvu pentru că nu-l vede capabil să scoată echipa din impas. Antrenorul insistă să participe și el la întrunirea programată astăzi, pentru a-și prezenta propriul punct de vedere.

Un scenariu plauzibil la care s-ar putea ajunge este cel al rezilierii contractului dintre Petrolul și Florin Pîrvu. Antrenorul ar primi în jur de 3 salarii, deci undeva la 15.000 de euro, având o remunerație de 5.000 de euro lunar.

Marian Copilu îl vrea pe Laszlo Balint

Favorit pentru a-l înlocui pe Florin Pîrvu este Laszlo Balint, cu care Marian Copilu a avut deja o întâlnire. Șeful Petrolului nu a menționat galeriei numele lui Balint în prima ședință dintre părți.

Laszlo Balint este liber de contract din aprilie, când s-a despărțit de UTA. Anterior a antrenat-o pentru scurtă vreme pe Universitatea Craiova, însă cel mai lung și mai de succes mandat l-a avut tot la UTA, între iulie 2019 și ianuarie 2022.

VIDEO. Gol uluitor în FCU Craiova - Petrolul

>

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.