Liga 1

Performanță senzațională » Ignorat de Edi Iordănescu, a făcut anul vieții în Superliga

Aurelian Chițu, 32 de ani, e cel mai bun marcator din campionatul României în anul calendaristic 2023, cu 18 goluri reușite. Atacantul lui FCU Craiova împarte primul loc cu Marko Dugandzic (29), vândut în toamnă de Rapid la Al-Tai.

Articol de Liviu Manolache, Alexandru Barbu  —  luni, 01 ianuarie 2024

Aurelian Chițu, 32 de ani, e cel mai bun marcator din campionatul României în anul calendaristic 2023, cu 18 goluri reușite. Atacantul lui FCU Craiova împarte primul loc cu Marko Dugandzic (29), vândut în toamnă de Rapid la Al-Tai.

Chițu nu evoluează la o forță a campionatului, ci la FCU Craiova, o grupare de mijlocul clasamentului, care multă vreme din actuala stagiune s-a aflat chiar în zona retrogradării.

Aurelian Chițu, golgheterul anului 2023 în Superliga

Însă fostul fotbalist al Viitorului reușește să marcheze pe banda rulantă. În anul calendaristic 2023, el a punctat de 18 ori: 9 goluri le-a bifat în partea a doua a sezonului anterior, de alte 9 ori a înscris în ediția curentă, unde e depășit în ierarhia marcatorilor numai de Darius Olaru de la FCSB.

În intervalul ianuarie-decembrie 2023, un singur jucător din Liga 1 a înscris atât de multe goluri precum Chițu, e vorba despre Marko Dugandzic, golgheterul campionatului 2022-2023, cedat în septembrie de Rapid în Arabia Saudită, la Al-Tai.

Golgheterii anului 2023 în Superliga

1-2. Aurelian Chițu18 goluri
Marko Dugandzic18
3. Florinel Coman14
4-5. Andrei Ivan13
Dan Nistor13

Nu sunt luate în calcul golurile din meciurile de baraj

Golgheterii sezonului în curs, 2023-2024

1. Darius Olaru10 goluri
2-6. Aurelian Chițu9
Florinel Coman9
Eduard Florescu9
Dan Nistor9
Alexandru Pop9

De ce Edi Iordănescu l-a ignorat până acum pe Aurelian Chițu

În ciuda cifrelor excelente de anul trecut, Chițu nu a fost niciodată convocat de selecționerul Edi Iordănescu pentru partidele din preliminariile Euro 2024.

„Am vorbit cu Edi. Principala cauză este că Aurelian Chiţu nu e tipul de vârf de care el are nevoie în formatul actual al echipei naţionalei. Adică un vârf de careu, care să poată câştiga duelurile pentru ceilalţi jucători.

De regulă, atacanţii convocaţi la echipa noastră naţională așa sunt. Pentru că echipa noastră naţională nu are un joc de posesie extraordinar şi atunci profilul de jucător ar fi acela mai puternic, gen Puşcaş, Bîrligea.

600.000 €valorează Chițu, conform portalului de specialitate Transfermarkt. Cea mai înaltă bornă din cariera lui a fost 1,4 milioane

Eu zic că are şi un mic ghinion. A prins forma asta bună într-o perioadă în care echipa naţională nu a mai avut meciuri amicale, ca să poţi să-l testezi”, a explicat Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF.

VIDEO. Ar fi trebuit chemați Dan Nistor și Aurelian Chițu la echipa națională? Ce spune Adi Mihalcea

>

Mai multe articole de actualitate din Superliga: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.