Campionate

Ultimele vești despre Franz Beckenbauer sunt rele » E în stare gravă: „I-au fost afectate judecata și memoria, nu mai vede cu ochiul drept"

Franz Beckenbauer are 78 de ani, foto: Guliver/gettyimage

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 01 ianuarie 2024

Franz Beckenbauer, 78 de ani, simbolul fotbalului german, s-ar afla într-o situație critică. Orice impact emoțional i-ar pune viața în mare pericol. Și nu sunt speranțe că starea lui s-ar ameliora.

Franz Beckenbauer e cel mai sonor nume al istoriei fotbalului german. Supranumit „Kaiser Franz" pentru valoarea sa extraordinară și pentru eleganța lui.

Franz Beckenbauer a cucerit două titluri mondiale: căpitan și selecționer. Premieră!

Ca jucător, a fost căpitanul lui Bayern Munchen și al naționalei RFG. A cucerit 13 trofee în 14 ani (1964-1977) la echipa bavareză, inclusiv trei Cupe ale Campionilor Europeni, triumfuri continentale în serie (1974-1975-1976).

Cu Mannschaftul (103 selecții, 14 goluri), a devenit campion mondial în 1974, în 1966 încheind pe locul 2 și în 1970 pe 3.

Ca antrenor, s-a remarcat tot la națională, cei șase ani în calitate de selecționer (1984-1990) fiind aureolați cu victoria finală la CM 1990.

A fost unul dintre cei trei „zei" ai fotbalului (alături de brazilianul Mario Zagallo și de francezul Didier Deschamps) care au câștigat Mondialul și pe teren, și pe bancă. Dar a fost primul care a realizat această „dublă" când era căpitan și selecționer al reprezentativei. Performanță repetată de Deschamps.

Franz Beckenbauer (FC Bayern München) și Amaro Amancio (Real Madrid), 1976. Foto: Imago Images

Starea de sănătate a lui Franz Beckenbauer e îngrijorătoare

Astăzi, la 78 de ani, are mari probleme de sănătate. E într-o situație critică. Potrivit Der Spiegel, care a dat alarma săptămâna trecută, viața lui Beckenbauer ar fi pusă într-un pericol major, iminent, la orice impact emoțional.

Starea lui s-a degradat mult în ultima perioadă. „I-au fost afectate judecata și memoria", a anunțat prestigioasa revistă cu sediul la Hamburg. Mai rău: nu mai sunt speranțe de ameliorare.

Franz Beckenbauer nu mai vede deloc cu ochiul drept

Într-un documentar lansat la sfârșitul lui 2023, numit chiar "Beckenbauer", fratele său, Walter, a declarat: „Aș minți dacă aș spune că se simte bine. Și nu îmi place să mint. Nu e bine".

În toamna lui 2022, înaintea Mondialului, „Kaiser Franz" a explicat de ce nu putea veni la turneul din Qatar: „Am suferit un așa-zis infarct la un ochi. Din păcate, nu mai văd deloc cu ochiul drept și trebuie să am mare grijă cu inima".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.