Tenis

Revenit în acțiune, Rafael Nadal și-a pus în oglindă marii rivali: „Federer m-a mișcat cel mai tare, mai mult decât a făcut-o Djokovic”

+8 Foto
Rafa Nadal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 01 ianuarie 2024

Rafael Nadal (37 de ani), revenit în circuit după 347 de zile, a comentat pe seama rivalității cu Roger Federer, elvețianul despre care spune că „m-a mișcat mai mult decât a făcut-o vreodată Djokovic”.

Duminică, Rafael Nadal a revenit în acțiune după aproape un an de pauză. Rafa a făcut echipă cu Marc Lopez la dublu în turneul de la Brisbane, 4-6, 4-6 cu perechea australiană Max Purcell / Jordan Thompson.

Înainte să reapară într-un meci de simplu, ceea ce se va întâmpla marți, ora 10:30, când are programat meciul cu Dominic Thiem, Nadal le-a vorbit australienilor despre rivalitatea cu Roger Federer și Novak Djokovic.

Rafael Nadal: „Să-l urmăresc la treabă pe Federer m-a mișcat mai mult decât Djokovic”

„Nole și-a rafinat mult jocul, nu l-a schimbat radical. Împotriva lui Federer aveam o strategie clară, el știa ce vreau, iar eu știam că el avea să se apere. Era ca la șah: când făcea o greșeală, o simțea. Cu Djokovic nu am o tactică clară, a fost nevoie să joc la un nivel foarte înalt pentru a-l învinge”, a spus Nadal inițial, citat de Sportal.rs.

Ulterior, Rafa a vorbit la superlativ despre marele lui rival, Roger Federer, strecurând în discurs o înțepătură la adresa lui Djokovic, cel care l-a depășit în 2023 ca număr de Grand Slam-uri câștigate, ajungând la 24:

„De când îmi amintesc, Federer este jucătorul care m-a impresionat cel mai mult, care m-a «atins» cel mai mult. Să-l urmăresc la treabă pe Federer m-a mișcat mai mult decât să-l urmăresc pe Djokovic. La finalul zilei, tenisul este despre emoții, ele te atrag către sport”.

Rafa Nadal, despre duelurile cu Roger Federer: „Atinsese perfecțiunea. Eleganța contra unui războinic”

Referitor la popularitatea rivalității cu Federer, Nadal a spus că „a fost datorată combinației de două stiluri contrastante. Ca estetică, eleganță și tehnică, Federer a atins perfecțiunea. Și eu am o tehnică foarte bună, dar nu e același lucru ca estetica”.

„El avea o tehnică incredibilă, reușea lucruri cu o eleganță impresionantă. Când am început, era numărul 1 în lume, iar un rival cu părul lung și un fizic exuberant a apărut. Eleganța întruchipată contra unui războinic.

A fost o combinație unică între personalități și stiluri, iar asta, împreună cu faptul că am jucat multe meciuri în cele mai importante turnee, au transformat rivalitatea noastră în ceva care a trecut dincolo de sport”, a completat Rafa.

VIDEO. Rafael Nadal, înfrângere la dublu la revenirea în circuitul ATP

>

Mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.