Liga 1

Mircea Lucescu despre momentul în care Răzvan Lucescu a decis să devină antrenor: „A venit la mine și mi-a spus: «Eu nu pot să fiu conducător”

Mircea Lucescu (78 de ani) a povestit cum Răzvan Lucescu (54 de ani), actualul tehnician de la PAOK Salonic, a decis să devină antrenor.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  Tuesday, 02 January 2024

Mircea Lucescu (78 de ani) a povestit cum Răzvan Lucescu (54 de ani), actualul tehnician de la PAOK Salonic, a decis să devină antrenor.

„Il Luce” a mărturisit care a fost momentul în care fiul său a realizat că dorește să îmbrățișeze meseria de antrenor.

Răzvan Lucescu a fost vicepreședinte la Rapid în sezonul 2002-2003, când giuleștenii au câștigat ultimul titlu din vitrina clubului.

La un an după ce Rapid se încununase campioană sub comanda lui Mircea Rednic, Răzvan Lucescu s-a dus la tatăl său pentru a-i spune că dorește să devină antrenor. 

Mircea Lucescu s-a oferit să-l ia în staff-ul lui, dar Lucescu Jr. a preferat să o ia pe cont propriu și să facă un curs de antrenorat în Germania.

Mircea Lucescu: „Toată lumea îl critica pe Răzvan Lucescu că îl ajutam eu, dar nu era nimic adevărat”

„El a fost vicepreședinte la Rapid cu Rednic, au câștigat acel campionat. Iar după un an a venit la mine și mi-a spus: «Eu nu pot să fiu conducător, mă fac antrenor». I-am zis «Vino lângă mine să vezi cum e». Și a zi «nu».

L-a ajutat Dragomir și l-a trimis la un curs în Germania. A făcut un curs intensiv. Făceau cei de la Federația Germană de Fotbal pentru țările mai puțin dezvoltate în fotbal. 

A făcut o lună de zile, se trezea la cinci dimineața. Apoi a venit direct la Brașov, a promovat, apoi a venit la Rapid, a avut performanțele din cupele europene.

Toată lumea îl critica că îl ajutam eu, dar nu era nimic adevărat. El a învățat cum trebuie să se comporte și ce trebuie să facă” a spus Mircea Lucescu, pentru Digi Sport.

Prima aventură ca antrenor a lui Răzvan Lucescu a fost la FC Brașov, unde a stat jumătate de sezon. Apoi, a mers la Rapid și a reușit performanța remarcabilă de a ajunge în sferturile de finală ale Cupei UEFA. 

În 2007 a revenit la Brașov, iar în 2009 a devenit selecționerul României. 

În sezonul 2011-2012, a antrenat din nou la Rapid, iar în vara anului 2012, a preluat conducerea echipei El-Jaish din Qatar. Mai apoi, în 2014, a fost numit antrenor la Petrolul, unde a rămas până în septembrie, moment în care a făcut pasul în Grecia, la Xanthi.

În vara anului 2017, a făcut trecerea la PAOK Salonic, iar în 2019 a preluat Al-Hilal, cu care câștigat Liga Campionilor Asiei.

În 2021 a revenit la PAOK, unde antrenează și acum.

VIDEO. Imagini memorabile cu „dirijorul” Răzvan Lucescu! Antrenorul lui PAOK, video de colecție pentru fanii echipei sale din Grecia

>

Citește și alte știri din fotbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.