Stranieri

Dat afară de Gigi Becali, fiul fostului internațional român face dezvăluiri șocante: „În România nu te respectă nimeni ca sportiv!”

Articol de Alexandru Stanciu  —  Tuesday, 02 January 2024

Marco Dulca (24 de ani), fostul mijlocaș al lui FCSB, evoluează în prezent pentru Celje, liderul primei ligi din Slovenia.

Fiu al fostului internațional român, Cristi Dulca, Marco a ajuns la Celje în septembrie 2023, după mai bine de trei luni în care n-a avut echipă. Crescut de Universitatea Cluj, Marco Dulca a mai evoluat în carieră la echipa secundă a celor de la Swansea, Viitorul Constanța, Chindia Târgoviște și FCSB.

Marco Dulca: „E diferență mare de mentalitate! Aici se joacă un fotbal modern”

„Nu știam foarte multe despre această țară până să ajung aici, dar Slovenia e chiar minunată, foarte dezvoltată. Oamenii de aici sunt foarte deschiși, am fost primit cu căldură la echipă. Toți știu limba engleză și asta m-a ajutat enorm să mă acomodez.

E diferență mare de mentalitate! Profesioniști în fiecare detaliu al vieții sportive, de la organizarea clubului, a echipei, până la programul fiecărui jucător. Ritmul de joc e foarte bun, comparativ cu România.

E suficient să te gândești că Olimpija Ljubljana a fost în grupele cupelor europene sezonul acesta, iar România n-a avut reprezentantă.

Aici jocul e cursiv, ca-n fotbalul modern. Aici nici măcar nu se dă fault la ceea ce în România primeai cartonaș galben imediat. Nici la arbitrajul video nu sunt așa de des probleme ca-n România”, a declarat Marco Dulca, potrivit prosport.ro.

Marco Dulca: „În România nu te respectă nimeni ca sportiv!”

„Sunt diferențe enorme între România și alte campionate. La noi e lipsă de profesionalism, începând de la conducători, până la cum funcționează lucrurile. Lipsa condițiilor de pregătire, de infrastructură.

Chiar dacă n-ar fi vorba de diferențe mari de salarii, din România pleci pentru că riști să nu primești banii, sunt probleme financiare în prea multe locuri. Ca o concluzie la toate astea, alegi să pleci pentru că în România nu ești respectat ca sportiv”.

VIDEO. Cristi Dulca despre fiul său: „Marco a învățat ce e greul. Acum se luptă la titlu”

>

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.