Stranieri

Vești de ultimă oră de la negocierile Radu Drăgușin - Tottenham » E diferență la bani + cine i-a convins pe londonezi să îl ia

Radu Drăgușin a jucat la Genoa în toate cele 18 etape (integralist) din acest sezon de Serie A Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 03 ianuarie 2024

Radu Drăgușin, 21 de ani, sub contract până în 2027 cu Genoa, a devenit o prioritate pentru Tottenham după ce italianul Fabio Paratici, fost director, actual consilier la Spurs, l-a prezentat pe „tricolor” drept candidatul numărul 1. Deocamdată însă e diferență între cât cere Genoa și cât oferă Tottenham. Fabrizio Romano susține că ar fi 7 milioane de euro. Sky Sport Italia vorbește de 12 milioane.

Anul începe cu un „tricolor" în prim-planul european de mercato, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult timp. Radu Drăgușin, 21 de ani, e aproape de un transfer important, în Premier League, la Tottenham.

Managerul lui Tottenham vrea ca Radu Drăgușin să debuteze pe 14 ianuarie, cu Manchester United

Veștile vin în cascadă, unele peste altele uneori. Ange Postecoglou, 58 de ani, s-a fixat pe stoperul de la Genoa, după ce Nice a cerut 40 de milioane pentru Jean-Clair Todibo.

Managerul australian al lui Spurs insistă să obțină semnătura lui Drăgușin cât mai repede, în această săptămână dacă e posibil, pentru că vrea ca noul fundaș central să debuteze într-un meci de foc, întâiul pe 2024 în Premier: pe 14 ianuarie, împotriva lui Manchester United, pe Old Trafford.

Jucătorul, care ar fi ajuns la un acord cu clubul londonez pentru contractul său, nu e încă pe White Hart Lane. Diferența dintre cerere și ofertă ar fi mai mare decât se specula inițial. Nu ar fi de 6 milioane de euro, cum anunța Sky Sports, ci de 12 milioane, conform Sky Sport Italia. Totuși, Fabrizio Romano susține că ar fi vorba numai de 7 milioane, de la 23, prima propunere verbală a lui Tottenham, la 30, cât pretinde Genoa.

20de milioane de euro este cota lui Radu Drăgușin, potrivit Transfermarkt. Jucătorul român cu cea mai mare valoare de piață

Radu Drăgușin, primul pe lista lui Tottenham datorită lui Fabio Paratici

Cum a ajuns Tottenham pe pista Drăgușin? Legătura a făcut-o Fabio Paratici. În vârstă de 51 de ani, fostul jucător italian devenit o persoană influentă în mercato era director sportiv la Juventus în 2018, când Radu a semnat cu bianconerii la doar 16 ani.

Același Paratici, ex-director sportiv la Tottenham, i-ar fi convins pe Spurs potrivit The Times că Drăgușin e apărătorul de care englezii au urgentă nevoie, în absența lui Romero și Van de Veen, ambii accidentați. Paratici nu mai lucrează oficial la gruparea din nordul Londrei, dar a rămas consilier al insularilor.

Genoa a refuzat o ofertă făcută de Napoli pentru Radu Drăgușin. De Laurentiis a venit cu a doua propunere

Deși Drăgușin pare să aibă ca destinație Tottenham, în schimb, presa italiană anunță că Aurelio De Laurentiis se luptă să-l direcționeze spre Napoli. Campioana Serie A a propus inițial 13 milioane de euro plus Alessandro Zanoli, evaluat la 12 milioane. Genoa a spus „Nu", dar De Laurentiis ar fi revenit cu o altă ofertă: 20 de milioane plus Leo Ostigard (10 milioane).

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.