Tenis

Sorana Cîrstea, debut cu stângul în 2024 » Românca a pierdut în fața unei sportive de 19 ani

Sorana Cîrstea

Articol de Alexandru Stanciu  —  miercuri, 03 ianuarie 2024

Sorana Cîrstea (33 de ani, #26 WTA) a debutat cu stângul în 2024. Românca a pierdut la turneul de la Brisbane în fața cehoaicei Linda Noskova (19 ani, #40 WTA).

Linda Noskova s-a impus în setul decisiv în fața Soranei, după 2 ore și 22 de minute, scor 6-4, 4-6, 6-4. Acesta a fost primul meci direct dintre cele două tenismene.

Sorana Cîrstea, eliminată în al doilea tur de la Brisbane

Sorana Cîrstea a intrat direct în turul doi la turneul WTA 500 de la Brisbane, din Australia. Românca a pierdut în setul decisiv în fața noii speranțe a Cehiei, Linda Noskova.

Sorana a salvat șase mingi de set în prima manșă, dar a irosit multe oportunități de a se impune la retur. Românca a avut 5 mingi de break în al zecelea game, dar nu le-a fructificat, iar Noskova a reușit să se impună până la urmă.

Sorana s-a impus în setul secund, după ce a reușit break-ul și s-a desprins la 4-2. Adversara ei a reușit re-break-ul în game-ul următor, dar Sorana a fructificat a treia minge de set și a reușit să se impună cu scorul de 6-4.

În setul decisiv Sorana a avut prima șansă de a câștiga pe serviciul advers, dar nu a reușit să fructifice mingea la scorul de 2-1. Până la urmă Noskova a reușit să facă break-ul la scorul de 3-3 și s-a impus apoi, fără emoții, cu scorul de 6-4.

Românca a încheiat meciul cu 10 aşi, față de 8 ai adversarei sale, care a reuşit să salveze 11 din cele 13 mingi de break create de Cîrstea.

Noskova va juca în optimi contra jucătoarei din Argentina Julia Riera (21 de ani, #137 WTA), care a reușit să o elimine pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (29 de ani, 21 WTA) scor 6-3, 6-4.

România a rămas fără jucătoare în turneele de pregătire pentru Australian Open

După înfrângerea Soranei, România a rămas fără reprezentante pe tablourile turneelor de pregătire pentru primul Grand Slam al anului, Australian Open.

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.