Liga 1

5 detalii inedite despre primul jucător transferat de Dinamo în 2024: „Nici n-a făcut o avere, nici n-a jucat. Și-a ruinat cariera!”

Darko Velkovski, în duel cu Cristiano Ronaldo // sursă foto: Instagram

Articol de Eduard Apostol, Daniel Grigore  —  miercuri, 03 ianuarie 2024

Dinamo a anunțat primul transfer al iernii, sosirea fundașului central Darko Velkovski, în vârstă de 28 de ani.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache vor fi prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Liga 1

Internațional nord-macedonean, Velkovski are o cotă de piață importantă, 1,8 milioane de euro, de departe cea mai mare dintre „câini”.

În continuare, 5 detalii aparte despre primul jucător transferat de Dinamo în această lună.

1. Darko Velkovski a avut un sezon de coșmar în Arabia Saudită

În august 2022, Velkovski, care evolua în acel moment la Rijeka, în Croația, a lăsat Europa pentru a da curs unei oferte din Arabia Saudită, de la Al Ettifaq.

Aventura lui în zona arabă nici nu s-a desfășurat, nici nu s-a încheiat bine. Darko a jucat doar 15 meciuri pe parcursul sezonului 2022/2023, iar instalarea lui Steven Gerrard pe banca saudiților i-a pecetluit soarta. Trimis la echipa a doua, fundașul nord-macedonean a ajuns să-și reziliere înțelegerea cu Al Ettifaq.

Despre perioada petrecută de Velkovski în Arabia Saudită, un jurnalist nord-macedonean, Filip Mishov, a scris: 

„Scurta aventură a lui Velkovski în Arabia Saudită a fost dezastruoasă. Nici nu a făcut o avere și nici nu a jucat mai deloc, ruinându-și cariera! În același timp, evoluțiile lui la echipa națională au fost îngrozitoare, astfel că îi va fi greu să-și găsească echipă. Să părăsească Europa pentru Al Ettifaq a fost o decizie absolut teribilă”.

2. Ținut pe tușă un retur întreg!

Darko Velkovski a avut probleme și în returul sezonului 2017/2018, la Vardar, când echipa din Skopje nu l-a folosit deloc pentru că a refuzat să-și prelungească contractul. În luna mai 2018, el a fost prezentat la Rijeka, pentru care a adunat 78 de apariții în 4 ani.

3. Evoluție memorabilă contra Italiei

Printre cele 48 de meciuri pe care Darko le-a jucat pentru naționala Macedoniei de Nord se numără și memorabila victorie contra Italiei din martie 2022, scor 1-0, semifinala barajului de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

Velkovski a fost titular în acel meci și a jucat 86 de minute, având o prestație apreciată împotriva atacului format din Insigne, Immobile și Berardi.

De altfel, după respectiva partidă, Immobile a devenit ținta glumelor:

În traducere: „Darko Velkovski golindu-și buzunarele după meciul cu Italia”

Ulterior, în finala barajului, 0-2 cu Portugalia, Velkovski a fost integralist și a reușit la un moment dat o intervenție spectaculoasă, prin care l-a oprit pe Cristiano Ronaldo din drumul către gol.

4. A jucat cu naționala la București, pe Arena Națională, și a înfruntat naționala României

Velkovski a făcut parte din lotul Macedoniei de Nord la EURO 2020. Noul fundaș al lui Dinamo a fost titular în toate cele 3 partide, două dintre ele disputate pe Arena Națională din București, 1-3 cu Austria și 1-2 cu Ucraina. Cealaltă partidă din grupă, 0-3 cu Olanda, a avut loc la Amsterdam.

Velkovski nu doar că a jucat la București, dar a și înfruntat-o pe România, evoluând 64 de minute în remiza albă contra „tricolorilor” din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022. În partida tur, 3-2 pentru România, nu a putut juca, accidentându-se la antrenament.

5. Căsătorit de curând

Vara lui 2023, în care Darko s-a despărțit de Al Ettifaq, a adus și unul dintre cele mai importante momente din viața acestuia. Fotbalistul s-a căsătorit cu Tamara, cea care i-a dăruit un fiu, pe Vedran, 2 ani. Cei doi sunt împreună de 6 ani.

Darko Velkovski și soția lui, Tamara // sursă foto: Instagram @ velkovskidare

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.