Stranieri

Răzvan Lucescu, victorie în primul meci din 2024 » PAOK e lider în Grecia

PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu (54 de ani), a învins OFI Crete, scor 4-0, în runda #16 a primei ligi din Grecia.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  Wednesday, 03 January 2024

PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu (54 de ani), a învins OFI Crete, scor 4-0, în runda #16 a primei ligi din Grecia.

Răzvan Lucescu a început cum nu se putea mai bine anul 2024: a obținut o victorie spectaculoasă și a încheiat etapa pe primul loc, cu 38 de puncte, unul în plus față de Panathinaikos.

În partida de pe „Toumba Stadium”, PAOK a irosit două lovituri de pedeapsă în prima repriză, prin Stefan Schwab ('22) și Mbwana Samatta ('45+3).

Chiar și așa, echipa tehnicianului român a marcat de două ori chiar înaintea pauzei și a intrat la vestiare cu un confortabil 2-0. Reușitele au fost semnate de Kiril Despodov ('39) și Baba Rahman ('41).

PAOK s-a dezlănțuit în minutele de final și a mai înscris de două ori prin Marcos Antonio ('89) și Brandon Thomas (90+2).

Ajunsă la 9 victorii consecutive în toate competițiile, PAOK se va deplasa etapa viitoare pe terenul lui Aris Salonic, rivala din oraș.

Mircea Lucescu: „Toată lumea îl critica pe Răzvan Lucescu că îl ajutam eu, dar nu era nimic adevărat”

„El a fost vicepreședinte la Rapid cu Rednic, au câștigat acel campionat. Iar după un an a venit la mine și mi-a spus: «Eu nu pot să fiu conducător, mă fac antrenor». I-am zis «Vino lângă mine să vezi cum e». Și a zi «nu».

L-a ajutat Dragomir și l-a trimis la un curs în Germania. A făcut un curs intensiv. Făceau cei de la Federația Germană de Fotbal pentru țările mai puțin dezvoltate în fotbal.

A făcut o lună de zile, se trezea la cinci dimineața. Apoi a venit direct la Brașov, a promovat, apoi a venit la Rapid, a avut performanțele din cupele europene. 

Toată lumea îl critica că îl ajutam eu, dar nu era nimic adevărat. El a învățat cum trebuie să se comporte și ce trebuie să facă” a spus Mircea Lucescu, pentru Digi Sport.

VIDEO. Imagini memorabile cu „dirijorul” Răzvan Lucescu! Antrenorul lui PAOK, video de colecție pentru fanii echipei sale din Grecia

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.