Liga 1

Universitatea Craiova e gata să facă al doilea transfer al iernii! Vine un internațional cu 3 titluri de campion

Lumbardh Dellova (dreapta) a fost adversarul CFR-ului în 2022, cu Ballkani, în Conference League

Articol de Sebastian Culea  —  Thursday, 04 January 2024

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, s-a orientat asupra fundașului Lumbardh Dellova, de la FC Ballkani. Are 7 prezențe în naționala Kosovo și poate juca în centrul sau în flancul drept al apărării, precum și ca „închizător”, conform surselor GSP.

Universitatea Craiova a bifat deja primul transfer al acestei ierni, fundașul dreapta finlandez Pyry Soiri. Iar acum se pregătește să-l finalizeze pe următorul.

Lumbardh Dellova e fundașul central ales de Universitatea Craiova

Antrenorul Ivaylo Petev i-a mai cerut patronului Mihai Rotaru un fundaș central, un închizător și un ”vârf”, iar din informațiile Gazetei Sporturilor, finanțatorul juveților s-a orientat asupra fundașului kosovar Lumbardh Dellova, de la FC Ballkani.

Internațional în vârstă de 25 de ani, Dellova are 7 selecții în reprezentativa Kosovo. Și are avantajul că poate acoperi mai multe poziții: apărător central, dreapta și „închizător”. Ideal pentru alb-albaștri!

Pe aceste posturi, Petev îi mai are pe Zajkov, Badelj, Raul Silva și pe Screciu, dar în prima parte a stagiunii 2023 - 2024 s-a confruntat cu numeroase indisponibilități și a trebuit să improvizeze.

Lumbardh Dellova a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Ballkani

Un alt aspect important, acordul lui Dellova cu Ballkani expiră în vară, deci a intrat în ultimele 6 luni de contract și poate fi transferat pe o sumă mică de bani.

Lumbardh Dellova și-a început cariera la KF Liria, apoi a mai trecut pe la Slovan Ljublj, Hajduk Split, FC Priștina, iar din iulie 2022 îmbracă tricoul lui Ballkani.

Lumbardh Dellova are 5 trofee în palmares

În 2023/2024, până acum, el a bifat 29 de partide: 16 în campionat (2 goluri), două în preliminariile Champions League, 5 în calificările Conference League (un assist) și 6 în grupele Conference League. Iar conform transfermarkt.de, el a fost utilizat inclusiv ca mijlocaș ofensiv!

Dellova este deja un jucător cu 5 trofee în palmares. A luat de 3 ori titlul în Kosovo, cu Ballkani (2020 - 2021, 2021 - 2022, 2022 - 2023), a câștigat inclusiv Supercupa, în 2023, iar în tricoul lui Hajduk Split și-a trecut în palmares Cupa Croației (2021 - 2022).

Internaționalul kosovar este cotat la 600.000 de euro, pe transfermarkt.de. Cea mai mare din carieră!

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.