Liga 1

Neubert a expus detaliul despre Coman pe care nu îl știa nimeni: „Are o mare problemă”

Florinel Coman (25 de ani). foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 04 ianuarie 2024

Thomas Neubert, preparatorul fizic de la FCSB, a vorbit despre doi jucători ai echipei roș-albastre, Florinel Coman (25 de ani) și Octavian Popescu (21 de ani).

Cei doi atacanți stânga sunt văzuți de neamț drept doi dintre jucătorii români care pot juca în top 4 campionate din Europa. Dar, admite că Florinel și Tavi au o mare problemă. Ei nu vorbesc limba engleză, la fel ca Olimpiu Moruțan, un alt jucător lăudat de Neubert.

Neubert: „Coman, Moruțan și Popescu au o mare problemă”

„Am văzut în ultimii 12 ani în România mulți jucători care puteau face față în top 4 campionate din Europa. 3 dintre ei ar fi Moruțan, Florinel Coman și Octavian Popescu, am spus și din generații diferite. Pot juca la orice nivel. Dar au o mare problemă toți 3. Nu vorbesc limba engleză. 

Am vorbit cu Olimpiu. A avut o mare problemă în Turcia și Italia, pentru că nu vorbea o limbă străină. Cultura e diferită. Dacă nu ai putere mentală, ai mari probleme”, a declarat Thomas Neubert în podcastul Aneimaria Prodan.

Dintre cei 3 jucători enumerați de Neubert, doar Moruțan a jucat în străinătate. El a fost vândut de FCSB la Galatasaray în 2021, pentru 4,1 milioane de euro. A jucat acolo un sezon, însă nu s-a impus, apoi a fost împrumutat la Pisa, unde a avut cifre bune, 6 goluri și 8 assist-uri, în 36 de meciuri.

Apoi, în vara lui 2023, Moruțan a fost vândut la Ankaragucu de Galata, cu 3 milioane de euro. Are două goluri și două assist-uri în 15 meciuri în campionatul Turciei în actuala stagiune.

Coman și Tavi Popescu încă nu au jucat în afara României. Florinel, care are o clauză de 5 milioane de euro, ar putea face pasul în curând. Face un sezon de excepție la FCSB, cu 9 goluri și 8 assist-uri în Superliga. Va juca la EURO 2024 în vară cu naționala României, dacă nu va avea ghinionul să se accidenteze.

VIDEO Gigi Becali: "Nu avem cum să mai pierdem titlul. Rotariu, Djokovic și Ganea nu mai intră în vederile noastre"

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.