Campionate

Ce a spus noua ,,perlă” a Barcelonei după meciul de debut: ,,Un vis împlinit”

Vitor Roque

Articol de Romeo Ene  —  vineri, 05 ianuarie 2024

Vitor Roque (18 ani) a debutat pentru Barcelona în succesul de pe terenul lui Las Palmas (1-2), iar brazilianul a avut o ocazie importantă de a marca pe final.

Atacantul a fost trimis pe teren de Xavi în minutul 78 în locul lui Ferran Torres la scorul de 1-1. În cele din urmă, catalanii au învins în minutul 93 datorită unui penalty transformat de Ilkay Gundogan.

Mesajul lui Vitor Roque după debutul la Barcelona

Singurul transfer al Barcelonei din această iarnă a postat un mesaj pe contul său de Instagram în care și-a manifestat bucuria pentru debut.

,,Sunt atât de fericit pentru victorie și debutul meu. Este un vis împlinit. Mulțumesc lui Dumnezeu.”, a postat Roque.

Barcelona a plătit 40 de milioane de euro pentru atacantul de 18 ani

Roque a fost cumpărat de la Athletico Paranaense încă din vară, dar abia acum s-a alăturat lotului Barcelonei, fiind lăsat să termine sezonul în Brazilia alături de fosta lui echipă. Trupa blaugrana a plătit pe brazilian 40 de milioane de euro.

Roque, un jucător apreciat în Brazilia, a debutat deja pentru naționala Selecao, deși are doar 18 ani. El e versatil, e „vârf” la bază, dar poate juca și benzi în atac, ceea ce îi dă mai multe șanse să evolueze la Barcelona.

Noul jucător al Barcelonei a avut un an de excepție pentru fosta lui echipă, pentru care a punctat de 4 ori în 8 meciuri de Copa Libertadores și de 12 ori în 25 de etape în campionatul Braziliei.

El e cotat la 40 de milioane de euro pe Transfermarkt, adică exact suma pe care Barcelona a plătit-o pentru a-l achiziționa.

Crescut de Cruzeiro, Roque a fost cumpărat de Atletico Paranaense în aprilie 2022, pentru 4,7 milioane de euro. Pentru Atletico Paranaense, a bifat 81 de meciuri, în care a reușit 28 de goluri și 11 pase de gol.

VIDEO. Rezumatul meciului Las Palmas - Barcelona 1-2

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.