Stranieri

Englezii anunță ce va face Brighton cu Adrian Mazilu, românul vândut de Hagi cu 3 milioane de euro

Adrian Mazilu / FOTO: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 05 ianuarie 2024

Publicația The Athletic scrie că Adrian Mazilu, 18 ani, nu este pregătit pentru a evolua în Premier League. Cumpărat vara trecută de Brighton, în schimbul a 3 milioane de euro, el a fost lăsat Farului pentru prima parte a sezonului în curs, iar acum va fi împrumutat din nou.

Adrian Mazilu este încă departe de debutul în Premier League. Cumpărat în vară de Brighton, de la Farul, în schimbul a 3 milioane de euro, jucătorul în vârstă de 18 ani i-a fost lăsat de englezi lui Gică Hagi, pentru prima parte a sezonului 2023 - 2024.

Și sunt șanse foarte mari să fie împrumutat din nou. Jurnalistul britanic Ryan Adsett a dezvăluit în 3 ianuarie, pe platforma „X”, că managerul Roberto De Zerbi i-a confirmat că „Adrian Mazilu va merge, probabil, sub formă de împrumut, atunci când se va alătura echipei”.

The Athletic: „Adrian Mazilu nu e pregătit pentru Premier League”

Motivul? Cotidianul englez de specialitate, The Athletic, susține că jucătorul de bandă „nu este pregătit pentru a fi introdus direct în Premier League”.

În prima parte a stagiunii 2023 - 2024, el nu a strălucit nici la Farul. A bifat 25 de apariții, în toate compatițiile, însă bilanțul său a fost destul de sărac: 2 goluri, unul în campionat, altul în preliminariile Conference League, și doar 3 assisturi.

Adrian Mazilu în decembrie: „Va fi o provocare, un alt stil de fotbal”

În decembrie, după Farul - Rapid 0-0, ultimul meci disputat în Superliga, Mazilu a ținut să-i mulțumească lui Gică Hagi la despărțire. „pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, a fost un antrenor exemplar. Cu siguranță, dacă nu ar fi fost dumnealui, nu aș fi fost în acest punct”.

Iar despre Brighton și Premier, el a spus că ”va fi o provocare, va fi destul de diferit, un alt stil de fotbal, dar sper să mă adaptez repede și să acumulez minute. Mister mi-a dat sfaturi, dar nu le pot spune, sunt sfaturi foarte importante și voi ține cont de ele”.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.