Stranieri

Un mijlocaș român a înfruntat-o pe Juventus în Cupă, fiind complice la dezastrul Salernitanei. Ce notă a primit în presa italiană

Andres Șfaiț (dreapta), în meciu cu Ternana din Cupa Italiei // Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 05 ianuarie 2024

Andres Șfaiț (19 ani), internațional român U20, a prins 34 de minute în duelul de aseară cu Juventus (1-6) din „optimile” Coppa Italia. Jucătorul de bandă stânga n-a luat notă de trecere. „Când Weah l-a luat în primire a fost durere”, l-a caracterizat Gazzetta dello Sport, care i-a dat 4,5, pe jucătorul lui Pippo Inzaghi.

A fost de șase ori rezervă în Serie A, în prima lună a sezonului, însă nu a avut șansa să debuteze. Totuși, antrenorul Filippo Inzaghi l-a folosit în Cupa Italiei. După 26 de minute cu Ternana, Andres Șfaiț, născut la Cluj-Napoca, a prins aseară 34 de minute contra lui Juventus, în deplasare (1-6).

Intrat după pauză la Salernitana, la scorul de 1-3, internaționalul U20 (2 selecții), nu a putut evita catastrofa suferită de oaspeți la Torino. Presa peninsulară i-a evaluat prestația cu nota 4,5, în media squadrei granata, și l-a criticat destul de aspru.

Tuttomercatoweb: „A greșit tot ceea ce se putea greși"

„A intrat pentru a juca inter stânga când deja situația era destul de complicată și el a încercat puține lucruri pentru a nu intra în confuzie. După ce Allegri l-a introdus pe Weah, a fost durere", l-a acuzat Gazzetta dello Sport. Agenția Tuttomercatoweb.com a fost și mai nemiloasă cu Șfaiț:

„A greșit tot ceea ce se putea greși, eroarea lui a declanșat acțiunea de la golul de 5-1". Botheim, cel pe care l-a schimbat Andres, s-a ales tot cu 4,5, cel mai bun de la echipa vizitatoare fiind Ikwuemesi, ce a deschis scorul în minutul 1 pe Allianz Stadium!

Andres Șfaiț joacă din vara lui 2022 la Salernitana

Șfaiț a început să joace fotbal în toamna lui 2014 la tineretul lui Grodig, în Austria. Apoi a trecut la tineretul lui Liefering, al lui Salzburg și al lui Kuchl, iar în 2021 a debutat la Grodig, la echipa mare care evolua în divizia a treia. Acolo a reușit 6 goluri în 33 de jocuri și s-a făcut remarcat de către cei de la Salernitana. 

Transferul în Italia s-a produs în august 2022. Formația granata l-a folosit cu precădere la Primavera, unde nu a avut deloc prestații slabe: în 25 de apariții a marcat 7 goluri și a oferit o pasă decisivă. Cota actuală de piață este de 500.000 de euro, potrivit Transfermarkt.de.

Citește și alte știri de fotbal internațional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.