Liga 1

Face senzație în Superliga și vrea să dea șah-mat contracandidatelor la un loc de play-off: „Noi suntem cea mai bună formație din România ca fotbal. Suntem obligați!”

Articol de Eduard Apostol  —  Sunday, 07 January 2024

Lucas Masoero, 28 de ani, a explicat de ce consideră el că U Cluj este „obligată” să se califice în play-off.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

Lucas Masoero, 28 de ani, a prins de minune la U Cluj. Sosit în ultima zi de mercato estival în formația ”Șepcilor roșii”, argentinianul și-a făcut loc imediat în primul 11 și este unul dintre cei mai siguri apărători din campionatul românesc.

Ioan Ovidiu Sabău chiar a punctat la un moment dat că Masoero ar fi un candidat cert și pentru naționala lui Edward Iordănescu dacă ar avea pașaport românesc. Lucas a obținut rapid și respectul coechipierilor. La rândul său, el a transmis că se simte adaptat la viața de la U, la Cluj Napoca, după experiențele pe care le-a avut în Bulgaria la Lokomotiv Plovdid și în Rusia la Nijni Novgorod.

Astăzi, duminică, de la ora 15:00, un ceas mai devreme la Cluj Napoca, U va disputa primul amical al anului, contra turcilor de la Kocaelispor (locul 2 în eșalonul secund).

VIDEO. Lucas Masoero: „Ca fotbal, cred că U Cluj este cea mai bună!”

>

Masoero a vorbit în interviul acordat GSP.ro despre faptul că el și coechipierii săi cred în calificarea în play-off.

”De când m-am întors din vacanță, mi-am dorit să dau totul în pre-sezon. Cred că facem o treabă foarte bună cu antrenorul. Este posibil (play-off-ul). În mintea mea, a noastră, a antrenorului, suntem obligați să ne calificăm în play-off. Avem printre cei mai frumoși și buni suporteri din ligă, repet, suntem obligați!

Obiectivul este unul realizabil, nu ar fi un miracol să-l bifăm. Dacă e să comparăm echipele, totul e posibil. Noi suntem una dintre formațiile cele mai bune din campionat, păcat că am avut două partide slabe la finalul lui 2023”, a punctat Masoero.

În ultimele două etape ale anului trecut, U Cluj a pierdut și cu Oțelul (0-1), și cu CFR Cluj (0-4), ieșind din top 6.

1punct desparte U Cluj de locul 6 de play-off, ocupat acum de Farul

Cea mai bună echipă din România este FCSB, conform rezultatelor. Ca fotbal, cred că U Cluj este cea mai bună! Este greu de zis ceea ce am putea obține în play-off, important este să ajungem acolo
Lucas Masoero, fundaș U Cluj

Lucas Masoero face comparație între U Cluj și Rusia: ”Acolo, trebuia doar să învingi. Aici, să învingi și să joci și bine”

Argentinianul a făcut o comparație între actuala sa echipa și Nijni Novgorod, cu care a jucat în prima divizie din Rusia.

”Am ambiții mari. De asemenea suntem în Cupa României, ne-am dori trofeul, cred că putem califica echipa într-o cupă europeană.

În Rusia, fotbalul este mai mult fizic, iar cel mai important acolo este să câștigi. La U Cluj, cel puțin, nu e doar să învingi, ci și să joci bine. Este frumos pentru fani, pentru fotbal. Am văzut fotbaliști tineri, interesanți.

Fanii lui U sunt incredibili, ne fac să simțim că jucăm cu un fotbalist în plus pe teren. Chiar dacă am pierdut și în derby, suporterii ne-au stat alături, ne pare rău că nu am fost pe măsura așteptărilor”, a comentat Masoero.

Am întâlnit mulți jucători interesanți în România. Coman este foarte rapid. Și la CFR Cluj sunt câțiva fotbaliști buni, care ne-au pus probleme. U Cluj a dat peste multe echipe cu jucători de calitate, dar cred că noi, fundașii, alături de portari, am făcut o treabă bună până acum
Lucas Masoero, fundaș U Cluj

11meciuri a adunat Masoero în tricoul lui U Cluj

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.