Campionate

S-a luat decizia. Cine este noul selecționer al Braziliei

Dorival Junior, noul selecționer al Braziliei / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 08 ianuarie 2024

Dorival Júnior este alesul Federației braziliene (CBF). Antrenorul lui FC Sao Paulo preia Selecao de la „interimarul” Fernando Diniz și va semna un contract până-n 2026.

Federația de la Rio (CBF) l-a vrut pe Carlo Ancelotti, dar antrenorul Realului a declinat oferta, astfel că a trebuit să se mulțumească cu un autohton.

Este vorba despre Dorival Júnior, antrenorul lui FC Sao Paulo. După cum a anunțat duminică clubul, tehnicianul în vârstă de 61 de ani a cerut eliberarea din funcție pentru a prelua conducerea echipei naționale până-n 2026.

Dorival Junior: „Este împlinirea unui vis”

„Este împlinirea unui vis și recunoașterea muncii depuse de mine la São Paulo”, a scris Dorival Júnior într-un comunicat publicat pe site-ul clubului.

O confirmare oficială din partea CBF este de așteptat să apară în următoarele ore. Dorival îi urmează pe bancă lui Fernando Diniz, demis după trei înfrângeri la rând.

Predecesorul Fernando Diniz a bifat doar 2 victorii în 6 meciuri cu Brazilia

Diniz fusese numit ca „interimar” în iulie anul trecut, inițial pentru un an, în așteptarea lui Carlo Ancelotti.  Numai că tehnicianul italian și-a prelungit în cele din urmă contractul cu Real Madrid, până în 2026 . 

Diniz a condus Selecao în șase meciuri, toate disputate în preliminariile Mondialului din 2026. Bilanțul său a fost însă modest. Doar două victorii, un egal și trei înfrângeri, locul 6 în clasament!

În Federație sunt probleme cu președintele Ednaldo Rodrigues

Inclusiv în Federație sunt probleme. Președintele Ednaldo Rodrigues a fost readus în funcție abia joi, după o decizie a Curții Supreme.

O instanță din Rio de Janeiro îl revocase anterior, pe motiv că la alegerea sa, în 2022, s-au înregistrat unele neregului la vot, însă FIFA a intervenit și a amenințat Brazilia cu excluderea din toate competițiile aflate sub patronajul său. 

Dorival Junior are în portofoliu multe cluburi de top din Brazilia, la care a activat ca antrenor. Printre acestea, Cruzeiro Belo Horizonte, FC Santos, Vasco da Gama, Internacional Porto Alegre, Flamengo, Fluminense și, ultima oară, FC Sao Paulo. De asemenea, a câștigat 6 trofee în carieră.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.