Tenis

„Aroganța” lui Ostapenko, după ce tocmai a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în turul 1: „Am dormit, că îi luam și primul set”

Articol de David Marinescu  —  Tuesday, 09 January 2024

Sorana Cîrstea (33 de ani, 26 WTA) a fost eliminată în primul tur al turneului de la Adelaide (Australia) de Jelena Ostapenko (26 de ani, 12 WTA), scor 6-2, 2-6, 4-6.

Sorana nu se regăsește în 2024 și are două înfrângeri în două partide. După ce a fost eliminată în turul 2 de la Brisbane (a avut liber în turul 1) de Linda Noskova (51 WTA), Sorana a pierdut în această dimineață în primul tur de la Adelaide, în fața Jelenei Ostapenko, campioana Roland Garros 2017.

Sorana Cîrstea, înfrângere cu Jelena Ostapenko

Primul set a început echilibrat, fiecare jucătoare câștigând primele două game-uri de serviciu. De la 2-2, Sorana a crescut nivelul jocului. A reușit să câștige patru game-uri la rând, două pe serviciul letonei, și a luat setul cu 6-2.

În actul secund, Cîrstea nu a putut menține ritmul. La 1-1, Ostapenko a făcut un break și a preluat conducerea în joc. Pe final, la 4-2, Jelena a mai făcut un break, câștigând setul cu 6-2.

Setul decisiv a început cu trei break-uri, două reușite de Ostapenko. Ea s-a distanțat rapid la 5-2. Cîrstea a încercat să revină, a luat un break și a dus scorul la 4-5. Totuși, nu a putut egala, iar Ostapenko a luat setul cu 6-4, calificându-se în turul 2.

Jelena Ostapenko, „aroganță” după victoria cu Sorana Cîrstea

La interviul acordat la finalul meciului, Ostapenko a vorbit despre debutul meciului, când Sorana a luat primul set.

„Dormeam în primul set, pentru că nu sunt o persoană matinală. Am avut nevoie de ceva timp pentru a intra în meci. Dar sunt fericită că am câștigat”, a declarat Ostapenko.

Ea a continuat: „ Mă simt foarte bine în Australia, îmi place foarte mult aici. Simt că aceste condiții de joc sunt foarte bune. M-am adaptat foarte bine”.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.