Liga 1

Adrian Mititelu e „all-in”: „În maxim un an e la națională. E prea apetisant, de rasă!”

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 11 ianuarie 2024

Adrian Mititelu (55 de ani), patronul FCU Craiova, continuă să mizeze pe Vladislav Blănuță (21), atacantul de origine moldoveană care în urmă cu câteva luni a fost declarat eligibil pentru naționala României.

Adrian Mititelu a plătit 250.000 de euro pentru a-l aduce pe Vladislav Blănuță la FCU Craiova și are încredere deplină în vârful care măsoară 1,90 metri.

Înaintea acestui sezon, în mai 2023, Mititelu paria că „Blănuță va fi cel mai bun vârf din România în 2 ani” și că „la anul va da minimum 15 goluri”.

Adrian Mititelu e „all-in”: „În maxim un an, Blănuță va fi la națională. E prea apetisant, de rasă!”

La 7 luni de la acel moment, Mititelu rămâne la fel de încrezător, deși Blănuță a înscris doar 4 goluri în cele 14 meciuri de campionat jucate din vară.

Întrebat dacă va încerca să-l readucă pe Andrea Compagno la FCU Craiova, patronul clubului oltean a spus la Sport Total FM că „nu mai pot să-l iau pe Compagno. Nu că nu l-aș dori, e un jucător pe care îl apreciez foarte tare, dar avem deja doi fotbaliști foarte buni acolo”.

Mititelu a dezvoltat: „Îl avem pe Blănuță, care va fi cel mai bun din România în acest retur. Toată lumea va vorbi despre el. Eu nu mă înșel, e de rasă.

E un atacant cum n-a mai avut de mult timp România. În maximum un an va fi la echipa națională. De la meci la meci va fi mai bun. Cred că va pleca în vară, e prea apetisant. Va fi vânat”.

Vladislav Blănuță // foto: FCU Craiova

Vladislav Blănuță a debutat pentru România U21

Blănuță a început să fie titular la FCU Craiova abia din etapa 15, după ce FIFA l-a declarat eligibil pentru naționala României, iar Vladislav a devenit brusc o soluție pentru respectarea regulii U21.

De atunci, el a punctat de 4 ori, în meciurile cu FCSB (1-2), Sepsi OSK (2-1), FC Voluntari (1-0) și Petrolul (1-0). El se laudă și cu un assist, la 2-0 cu FC Botoșani în etapa 19.

Îtnre timp, Blănuță a debutat pentru reprezentativa U21 a României, fiind utilizat pe final în două dintre meciurile din calificările la EURO 2025, la 5-0 cu Albania și 2-2 cu Elveția.

VIDEO cu golul uluitor înscris de Vladislav Blănuță cu Petrolul

>

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.