Diverse

Prima victimă în urma controalelor făcute la CSA Steaua » Șeful Corpului de Control al premierului a fost demis de Marcel Ciolacu

Articol de David Marinescu  —  joi, 11 ianuarie 2024

Șeful Corpului de Control al premierului, Silviu Barbu, a fost demis din funcție de Marcel Ciolacu. Premierul e nemulțumit de rezultatele controalelor făcute la CSA Steaua. Anunțul a venit pe surse guvernamentale pentru ziarul Libertatea.

Sursa citată a anunțat pe 5 ianuarie că Marcel Ciolacu a primit doar concluziile preliminare după verificările demarate de Corpul de Control, trimis chiar de el, încă din iulie 2023, la Clubul Sportiv al Armatei Steaua și „nu este mulțumit” de superficialitatea analizei, astfel încât va lua noi măsuri în perioada următoare.

„Premierul are concluziile preliminare ale raportului Corpului de Control și nu este mulțumit. La Steaua au verificat doar ceva punctual, ceea ce nu l-a încântat”, au mai sunat dezvăluirile.

La doar câteva zile distanță, premierul a decis să-l demită pe șeful Corpului de Control al premierului, Silviu Barbu. În cazul lui Barbu, în decizia publicată în Monitorul Oficial se precizează că eliberarea postului a fost făcută „la cerere”.

În acest moment, funcția a fost preluată de Adrian Nicușor Nica, fost manager la Hidroelectrica și fost membru în CA-ul CFR. Decizia numirii lui Nica a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

De unde a pornit totul

După ce FCSB nu a primit acceptul de a juca în Ghencea derby-ul cu Dinamo din iulie anul trecut, Marcel Ciolacu, premierul României, a dispus Corpului de Control să se ducă la Clubul Sportiv al Armatei Steaua și să investigheze cazul.

În special pentru a verifica modalitatea în care a fost administrat Complexul Sportiv al Armatei începând cu 1 ianuarie 2021. Șeful Guvernului a cerut să se verifice obţinerea veniturilor din exploatarea stadionului Steaua şi cheltuielile de funcţionare ale acestuia.

VIDEO CSA Steaua, primul antrenament din 2024

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.