Liga 1

Dan Șucu a mai „stins” o datorie din „era Copos”: 680.000 de euro lui Milos Pavlovic. Peste două milioane de euro plătiți pentru greșelile fostei conduceri

Articol de Alexandru Barbu  —  Thursday, 11 January 2024

Rapid a mai scăpat de o grijă. Clubul din Grant i-a plătit 680.000 de euro lui Milos Pavlovic (40 de ani), după ce jucătorul cu 11 meciuri în tricoul vișiniu a avut câștig de cauză la TAS.

În 2023, Milos Pavlovic a deschis un proces la FIFA prin care a cerut obligarea clubului Rapid la plata unor sume de bani datorate de clubul falimentar.

FIFA a respins cererea la finalul anului trecut, dar fostul jucător a formulat un apel la TAS, cerând schimbarea deciziei FIFA. Apelul a fost formulat atât împotriva clubului Rapid, cât și împotriva FIFA, iar Pavlovic a avut câștig de cauză.

Milos Pavlovic a jucat Rapid în sezonul 2012/2013. A bifat 11 meciuri în total.

Jucătorii transferați vor fi legitimați începând cu 16 ianuarie 2024, data deschiderii perioadei de transferuri.

Marian Mihail, avocatul celor de la Rapid, în decembrie, pentru GSP.ro

Dan Șucu a mai „stins” o datorie din „era Copos”: 680.000 de euro lui Milos Pavlovic

În cazul în care nu achita suma până la jumătatea lunii ianuarie, formația condusă de Dan Șucu ar fi primit interdicție la transferuri. Sursele GSP afirmă că giuleștenii au scăpat de griji, datoria către Pavlovic fiind stinsă de la începutul săptămânii. Despre subiect a scris și Digisport.

Așadar, Dan Șucu, principalul finanțator al Rapidului, continuă să plătească datoriile create în trecut de George Copos și de ceilalți acționari din Grant. A ajuns la suma totală de 2.172.000 de euro.

Cele 4 transferuri făcute în această iarnă de alb-vișinii, Florent Hasani, Ermal Krasniqi, Borisav Burmaz și Damjan Djokovic, pot fi înregistrate fără probleme.

Ce fotbaliști din „era Copos” au câștigat procese și au primit bani de la Dan Șucu

Din punctul meu de vedere, nici nu există legislaţie în România care să-i permită unei firme care nu are nicio legătură cu altă firmă să plătească datoria firmei respective. Nici nu ştiu cum încadrezi fiscal. Tu nu ai voie, e evaziune fiscală! E în afara legilor româneşti, dar FRF ne solicită să ne supunem unei legi din Elveţia. Deci noi suntem ca şi cum am fi pe alt teritoriu decât cel al României.

Dan Șucu la Orange Sport, după primele procese pierdute

Urmează alte procese la TAS pentru Rapid

Fostul mijlocaș Tiberiu Bălan, 42 de ani, solicită Rapidului salarii în valoare de aproape 100.000 de euro, sume stipulate în contract, pe care nu le-a mai obținut însă în sezonul 2013-2014. În aceeași situație se află și Alexandru Păcurar (41 de ani). 

Cei doi au pierdut de curând la Comisiile Federației, dar speră că vor avea câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În prezent antrenor al academiei FC Voluntari, Tibi Bălan susține că timp de un an, pe vremea când giuleștenii erau în liga a doua, nu a fost plătit de Rapid: „Sub 100.000 de euro am de recuperat de la Rapid, venitul meu pe un an. Am ajutat clubul atunci, am renunțat la niște salarii, să ne dea banii eșalonați, dar nu i-am mai primit deloc. Un an am stat pe banii mei în București, fără niciun salariu. 

Lumea îmi spune că îmi cer banii, dar să vii să stai cu familia un an în București, cu chirie, cu mâncare, să vedeți ce costuri sunt... Și să n-ai niciun venit! În anul ăla am și promovat cu Rapid, numai că nu ne-a lăsat Federația să urcăm în Liga 1, am intrat în insolvență. Cum să nu vreau să recuperez banii? Dacă Rapid vinde un jucător, iar clubul respectiv nu-i mai dă banii și așteaptă 10 ani? Ce faci? Nu vrei la un moment dat să-ți iei banii? Nu îi fur, îi cer, am muncit pentru ei!”.

În țară am pierdut procesul, dar pe prescripție, nu pe fond. Fondul înseamnă cauza, noi (n.r. - se referă la el și la Păcurar) trebuia să ne luăm banii. După ce am câștigat, au intervenit și au spus că nu ne-am încadrat în timpul în care trebuia să depunem memoriul, iar asta ar însemna că s-a prescris. S-a judecat un an... 

Prescripția survine în momentul în care Rapid e declarată de FRF continuatoarea celuilalt Rapid. Dar Federația n-a recunoscut că Rapidul acesta e echipa continuatoare, avem foaie de la ei. Deci nu s-a prescris nimic, pentru că, deocamdată, nu e clară ziua de când Rapid a devenit echipa continuatoare.

Tibi Bălan

Tibi Bălan: „Sperăm să ne ajute FIFPro cu taxa de la TAS”

„Am ajuns la TAS acum, sperăm să fim ajutați. Pentru a merge mai departe, e nevoie să achităm fiecare o taxă de 20.000 de franci elvețieni. Sperăm să ne ajute FIFPro cu această taxă. Când ești fotbalist, ai un anumit venit. Când te lași, ai alt venit, și nu-ți permiți să plătești 20.000 de franci, poate îi plătești degeaba și nici nu câștigi. 

Avem și susținerea unui avocat care a câștigat procesele contra Rapidului de partea lui Julio Cesar și alături de încă 1-2 jucători. Dacă dânsul s-a băgat în proces, asta înseamnă ceva. A spus că nu vrea niciun ban, doar comision din câștig. 

Sper ca într-o lună, cel mult, să avem răspunsul celor de la TAS. Dacă se rezolvă cu taxa și intră procesul pe fond, atunci nu mai durează mult și avem șanse 99% să câștigăm. Pentru că nu intră FIFPro în aceste cazuri fără să fie sigură că va câștiga, nu investește 40.000 de franci aiurea”, susține Bălan.

VIDEO. Tibi Bălan merge la TAS împotriva Rapidului: „Sunt banii mei, nu i-am furat”

>

Citește și alte articole despre Rapid:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.