Stranieri

Radu Drăgușin, elogiat de suporterii lui Tottenham după oficializarea transferului: „Paolo Maldini al vremurilor moderne”

+22 Foto
Radu Drăgușin FOTO: Twitter @Tottenham Hotspur

Articol de Alexandru Stanciu  —  joi, 11 ianuarie 2024

Fanii lui Tottenham și-au arătat bucuria față de transferul lui Radu Drăgușin (21 de ani), internaționalul român fiind considerat „piesa decisivă” care lipsea până acum în echipa condusă de Ange Postecoglou (58 de ani).

  • Reporterii GSP Theodor Jumătate și Sebastian Culea sunt la Londra, de unde relatează toate detaliile mutării de senzație a lui Radu Drăgușin la Tottenham

Radu Drăgușin, elogiat de suporterii lui Tottenham: „Paolo Maldini al vremurilor moderne”

Suporterii lui Tottenham au reacționat imediat la anunțul oficial al clubului în legătură cu transferul lui Radu Drăgușin de la Genoa:

  • „Poate fi transferul care să ne aducă titlul”
  • „Bayern ni l-a luat pe Harry Kane, dar ne-am luat revanșa cu Radu Drăgușin”
  • „În sfârșit, un transfer bine gândit pentru Tottenham. Băiatul ăsta este o stâncă!”
  • „Felicitări că ne-ai ales pe noi în locul lui Bayern. Asta arată din ce ești făcut cu adevărat, devotamentul pe care îl ai pentru fotbal”
  • „Arată ca un viking!”
  • „A meritat așteptarea! Cu «Dragonul» în defensivă avem șanse mari la titlu”
  • „Cred că va fi piesa decisivă în echipa noastră, avem nevoie de o defensivă imbatabilă”
  • „Seamănă foarte tare cu Zlatan Ibrahimovic, uitați-vă ce fizic are”
  • „Paolo Maldini al vremurilor moderne”
  • „Radu Drăgușin este puternic, este rapid și foarte bun cu mingea la picior”
  • „Speranța mea că vom câștiga un trofeu în acest sezon este din ce în ce mai mare”
  • „Super! Ne-am asigurat prezența în Champions League pentru sezonul viitor”
  • „Credeam că transferul lui Timo Werner e fantastic, dar acum sunt mult mai fericit!”
  • „Este o adevărată bestie în defensivă”

VIDEO. Radu Drăgușin, prezentat oficial la Tottenham: „Enter the Drăgușin”

>

Suntem încântați să anunțăm transferul lui Radu Drăgușin de la Genoa, echipă din Serie A, sub rezerva autorizării internaționale și a unui permis de muncă. Internaționalul român a semnat un contract cu clubul, care va dura până în 2030, și va purta tricoul cu numărul șase. 

Născut în capitala României, București, fundașul central și-a petrecut primii ani de viață la echipele locale Sportul Studențesc și Regal Sport București, înainte de a face pasul în Italia, în 2018, pentru a juca la Juventus.

Sosit la «Bătrâna Doamnă» la 16 ani, Radu a avansat rapid prin echipele de tineret din Torino, jucând pentru echipa Under-23 - care concurează în Serie C - la vârsta de 17 ani, înainte de a-și face debutul profesional și european la 18 ani, în decembrie 2020, cu o apariție de pe bancă în victoria lui Juve în faza grupelor UEFA Champions League cu 3-0 împotriva lui Dinamo Kiev - un meci în care a jucat alături de Rodrigo Bentancur și Dejan Kulusevski

Debutul său în Serie A a urmat la scurt timp, când a bifat o apariție împotriva celor de la Genoa, în aceeași lună.

După patru apariții în prima echipă, în acea campanie de debut, el s-a alăturat unei alte echipe din Serie A, Sampdoria, sub formă de împrumut, înainte de sezonul 2021/22, unde a jucat 15 meciuri înainte de a semna cu US Salernitana 1919 la începutul anului 2022, pe care a ajutat-o să supraviețuiască retrogradării din Serie A în primul sezon în care a revenit în prima ligă italiană din 1999. 

La jumătatea sezonului, «Grifonul» a mutat pentru a face transferul lui Radu permanent, iar el a continuat să se dezvolte în Liguria, deoarece a jucat fiecare minut din actuala campanie până acum, marcând de două ori, în timp ce Genoa a avut un început încurajator de sezon în prima ligă. 

Pe plan internațional, după ce a progresat în echipele de tineret ale României, jucătorul de 21 de ani a primit prima sa convocare la echipa de seniori în martie 2022 și a debutat în aceeași lună într-o confruntare amicală cu Grecia lui Gus Poyet, jucând alături de Vlad Chiricheș în centrul apărării. Până în prezent, el a bifat 13 selecții”, a transmis Tottenham pe site-ul clubului.

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.