Opinii

Gafa

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  vineri, 12 ianuarie 2024

Nu-l știu foarte bine pe Florin Manea, agentul lui Radu Drăgușin. Mai apropiat am fost de tatăl acestuia, regretatul internațional rapidist dispărut la numai 60 de ani. Nicolae Manea era un tip plăcut, spiritual, mereu pus pe glume.

Revenind la Florin, consider că și-a făcut treaba cum trebuie atunci când l-a influențat pe Drăgușin, căci cred că l-a influențat, să aleagă Tottenham Hotspur în dauna mai galonatului Bayern Munchen. 

Deși, ca să-l citez pe Marcel Răducanu, „Bayern nu se refuză”, cei doi au luat împreună o decizie înțeleaptă. Părerea mea. Deoarece e mai important să joci la o formație cu ștaif din Anglia decât să stai, la 22 de ani, rezervă fie și la o megaechipă cum e multipla campioană bavareză, în 6 rânduri câștigătoare de Champions League.

Mai departe însă, nu pot să trec cu vederea faptul că Florin Manea a comis-o grav în clipa în care, însoțindu-l pe Drăgușin la Londra, s-a apucat să declarate că „În trei sau patru ani, îl văd (n.a. - pe Radu) la Real Madrid. Suntem abia la început de drum... dar visul lui este Real sau Barcelona”

Altfel spus, „E frumos aici, la voi, și nu ne pare rău c-am venit, dar să vedeți cum e la alții, nu se compară, la ei e infinit mai frumos!”.

Clar că pe FM l-a luat gura pe dinainte. A scăpat porumbelul în ideea că există chestiuni pe care le poți gândi, unele chiar adevărate, dar pe care trebuie să le ții pentru tine. N-ai voie să le spui în public, sinceritatea nu-i recomandată în orice împrejurare.

Radu Drăgușin, alături de echipa lui de impresari

Evident că fanii lui Spurs, nici ei duși la prea multe biserici, au sărit ca mușcați de șarpe. Au interpretat declarația cu pricina drept o jignire și au tăbărât asupra agentului. 

L-au bălăcărit în fel și chip, mergând până la a-i cere lui Drăgușin, pe rețelele de socializare, să se despartă imediat de „impresarul cu creier de copil”. Să-l concedieze.

Firește că nu se va întâmpla așa. De presupus, și de dorit, ca Radu Drăgușin și Florin Manea să continue colaborarea. Spre beneficiul comun și, ca obiectiv însemnat, în folosul naționalei României.

Pe de altă parte însă, Manea trebuie să înțeleagă că el și jucătorul său au intrat într-o lume în care se permite o singură gafă. Cel mult una. Dacă ea se repetă, plătești foarte scump. Chiar cât nu face.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.