Liga 1

Rapid a pierdut ultimul amical din cantonament, 2-3 în fața belgienilor de la Westerlo » Meci înțesat de momente tensionate!

+18 Foto
Rapid a pierdut ultimul amical din cantonament, 2-3 în fața belgienilor de la Westerlo

Articol de Ionuţ Iordache, Remus Dinu  —  vineri, 12 ianuarie 2024

Rapid a pierdut ultimul amical al iernii, scor 2-3 împotriva celor de la Westerlo. Giuleștenii rămân fără victorie în cele 3 partide de verificare din Antalya.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superligă.
  • În primele două partide de pregătire din Antalya, Rapid a remizat cu Sakaryaspor, 3-3, și a fost învinsă de Sabah Baku, 1-2. Rapidiștii vor reveni sâmbătă, 13 ianuarie, în România, și au primul meci oficial programat peste fix o săptămână de acum, pe 19 ianuarie, cu FCU Craiova.

Prima concluzie: se simte încordarea acumulată în zilele de cantonament, ambele tabere au fost un car de nervi încă din primele minute ale partidei. Încăierarea în toată regula de dinainte de pauză n-a fost întâmplătoare, s-a jucat extrem de tare și încrâncenat toată repriza. Una în care Westerlo, locul 11 din Belgia, a fost o clasă peste giuleșteni. 

Mai tehnici, mai rafinați, belgienii au dictat ritmul și au scuturat plasa lui Moldovan după doar 13 minute. Mai avuseseră o ocazie mare și imediat după fluierul de start, când Iacob a respins de pe linia porții.

Rapid a pierdut ultimul amical din cantonament, 2-3 în fața belgienilor de la Westerlo

>

În rest, multe inexactități și multă precipitare în rândul rapidiștilor. Cei trei kosovari titularizați de Bergodi n-au excelat în prima parte, în care cele mai multe baloane au trecut pe la Cîrjan. Fotbalistul venit de la Arsenal a căutat des poarta, dar n-a nimerit nici măcar o dată ținta.

Italianul a păstrat aproape toți titularii și-n repriza secundă, dar prestația sub standarde a Rapidului a continuat și la reluare. 

Doar când belgienii au ridicat ușor piciorul de pe accelerație a prins curaj și Rapidul, care a urcat cu liniile mai aproape de careul belgian. Singura rază de lumină a alb-vișiniilor a venit în minutul 66, când Krasniqi a restabilit egalitatea: execuție splendidă din careu, care a adus aminte de începuturile lui la CFR. Bineînțeles, o altă rundă de clinciuri și înjurături a prefațat golul, la o fază în care Oaidă a ieșit puțin șifonat.

>

N-a fost să fie un happy-end pentru Bergodi și ai săi. Cu și mai multe improvizații la care italianul a apelat spre finalul partidei, printre care surpriza plăcută Robert Bădescu, Rapidul s-a prăbușit spre final, a luat două goluri în ultimele 10 minute și a încheiat fără victorie stagiul din Turcia. 

Doar reușita puștiului de 18 ani Bădescu, cea de 2-3, de la ultima fază, a mai descrețit frunțile giuleștenilor, însă gustul amar a rămas. Rapidul nu-i deloc unde și-ar fi dorit să fie după o săptămână de antrenamente în Turcia!

+18 Foto
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)

FINAL » Rapid - Westerlo 2-3

  • Au marcat:  Krasniqi '66, Bădescu '90+3 / Van den Keybus '13, Rommens '85, Muric '90
  • Min 90+2: FINAL de meci! Rapid pierde ultimul amical al iernii, scor 2-3
  • 2-3, Min.90: Goool Rapid! Puștiul Robert Bădescu, abia trimis în luptă de Bergodi, finalizează din interiorul careului, cu stângul la colțul lung. Un moment pe care tânărul de 18 ani nu-l va uita prea curând
  • 1-3, Min.89: Încă un gol in dreptul lui Westerlo, venit la o fază fixă. Balonul a lovit mai întâi transversala, apoi a ricoșat fericit pentru belgieni, care au avut de îndeplinit o simplă formalitate
  • 1-2, Min.85: Gol! Defensiva Rapidului clachează, Westerlo revine în avantaj după o acțiune-șnur
  • Min.81: Burmaz, ocazie monumentală! Sârbul ratează inexplicabil cu toată poarta goală în față, la o acțiune la care belgienii se opriseră inițial, așteptând fluierul arbitrului la un presupus fault. Imensă ocazia irosită de giuleșteni!
  • Min.70: Bergodi schimbă jumătate de echipă. Cinci modificări puse în scenă de italian.
  • 1-1 Min.66: Goool Rapid! Giuleștenii marchează în urma fazei fixe, Krasniqi e cel care a înscris golul egalizator. Iar reușita kosovarului a fost splendidă. Fotbalistul vine lansat, și, nemarcat prinde un șut imparabil, cu stângul, care scutură plasa.
  • Min.65: Rapid a prins curaj în ultimele minute, Rrahmani obține un corner în urma unui șut ușor deviat
  • Min. 60: Duel rămâne unul încins, Oaidă pune piciorul într-o contră violentă cu un fotbalist de la Westerlo, ambii au de suferit. Cele două tabere sunt aproape de o nouă încăierare. Săpunaru își pierde din nou cumpătul, dar o altă încăierare e evitată în ultimul moment.
  • min 53: Nervi mulți și în partea a doua. Djokovic doboară un adversar, dar e nemulțumit de decizia arbitrului: „Jur, nu l-am atins, am atins mingea”
  • min. 50: Cartonaș galben văzut de Iacob, din cauza unui fault întârziat în urma căruia un fotbalist de la Westerlo se resimte.
  • min. 46: Schimbare în garnitura Rapidului, Bergodi a apelat la Alexandru Ioniță
  • Partida a fost întreruptă 4 minute din cauza unei încăierări între fotbaliștii celor două formații.
  • min. 38: Lovitură liberă executată scurt de giuleșteni, Cîrjan pătrunde spre interior și caută poarta, dar șutează mult deasupra țintei.
  • min. 29: Giuleștenii au cea mai concretă ocazie, Cîrjan încearcă o execuție cu interiorul din 12-13 metri, portarul advers reține în doi timpi
  • min. 25: Djokovic îi așază lui Rrahmani, kosovarul prinde urât balonul și finalizează mult pe lângă.
  • min. 19: E rândul lui Cîrjan să caute poarta, însă șutul său cu stângul e foarte modest.
  • min. 16: Prima acțiune cursivă a Rapidului, Oaidă ajunge în poziție de finalizare, încearcă o execuție plasată, dar trimite mult peste poartă.
  • 0-1, min. 13, Gol Westerlo, Thomas Van den Keybus a deschis scorul cu un șut de la 15 metri de poartă, din cădere, la care Horațiu Moldovan nu a putut interveni.
  • min. 4: Un plus pentru Westerlo în startul de meci, ceva mai prezentă în jumătatea rapidistă. Pe margine, Bergodi pare destul de nemulțumit de modul în care elevii săi au intrat în meci.
  • min. 2: Belgienii sunt aproape să deschidă scorul, dar Iacob respinge salvator de pe linia porții, la o fază la care Moldovan, prins ușor ieșit, nu mai avea cum să intervină.
  • Ora 15:57 - A început meciul.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini de la Rapid - Westerlo

+18 Foto
Rapid - Westerlo / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
  • Echipa de start Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, P. Iacob, Borza - Djokovic, Oaidă - Hasani, Cîrjan, Krasniqi - Rrahmani.
  • Trei dintre jucătorii transferați în această iarnă de Rapid, Damjan Djokovic, Florent Hasani și Ermal Krasniqi, au fost titulari. Excepția a fost vârful Borisav Burmaz, în locul lui fiind preferat Albion Rrahmani.

VIDEO. Daniel Pancu a analizat Rapidul din 2024

>

Mai multe știri despre Rapid:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.