Liga 1

Lecția lui Bernd Storck pentru elevii săi: le-a cerut să rateze penalty-ul! Prima reacție a lui Laszlo Dioszegi

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 12 ianuarie 2024

Antrenorul lui Sepsi, Bernd Storck, i-a cerut lui Gabriel Debeljuh să rateze un penalty în minutul 90, în amicalul cu Ujpest Dozsa (0-0), considerând că nu a fost corect acordat. ”Impresionant, neamțul crește valoarea clubului nostru. Gest de aplaudat”, a reacționat patronul Laszlo Dioszegi, pentru GSP.ro

Sepsi a remizat azi, vineri, scor 0-0 cu Ujpest (locul 9 în prima ligă maghiară). A încheiat stagiul din Belek, elevii lui Bernd Storck vor reveni sâmbătă în țară pentru a pregăti startul sezonului de primăvară.

Bernd Storck i-a cerut lui Gabriel Debeljuh să rateze penalty-ul, la reluare

În finalul partidei de verificare de astăzi, neamțul de la conducerea staff-ului tehnic al covăsnenilor i-a impresionat pe jucători, dar și pe patronul Laszlo Dioszegi, sosit la echipă în ultimele zile ale cantonamentului din Antalya. Însuși finanțatorul lui Sepsi a povestit în detaliu.

”Noi am avut un penalty evident în minutul 72, dar arbitrul turc nu l-a acordat. Bun! N-am zis nimic, n-am protestat. În schimb, arbitrul a acordat un altul pentru noi, în minutul 90. Nu prea a fost! Portarul ungurilor a blocat mingea, dar arbitrul a dictat repetarea execuției, pe motiv că s-ar fi mișcat goal-keeper-ul pe linia porții.

Atunci, a intervenit Storck. S-a dus și i-a cerut lui Debeljuh: ”Dă mingea la portar! Nu trage să dai gol”. A considerat că nu ar fi corect. Și așa am irosit o posibilă victorie, fie și într-un amical. Dar a fost impresionant gestul. Bernd Storck crește valoarea clubului nostru”, a relatat Dioszegi pentru GSP.ro după partida cu echipa românului George Ganea.

3victorii și o remiză a obținut Storck cu Sepsi în Liga 1 de la sosirea lui, cu Dinamo (2-1), cu Oțelul (3-2) și cu CFR Cluj (2-1) și Hermannstadt (1-1)

Vitalie Damașcan pleacă în Elveția, la FC Sion, împrumut până în vară

Laszlo Dioszegi a spus că atacantul Vitalie Damașcan va fi lăsat să plece sub formă de împrumut la FC Sion, în liga secundă din Elveția. Chiar dacă Sepsi nu avea în plan să transfere jucători în această iarnă, antrenorul Bernd Storck (60 de ani) l-a convins să aducă doi fotbaliști: un atacant lateral și un mijlocaș central.

Aceasta și fiindcă Sepsi a renunțat la Francisco Junior, mijlocaș central. ”Vrea o altă aventură. Îl dăm împrumut la FC Sion. Pot să îl cumpere în vară, dacă sunt interesați. Dacă nu, va reveni la noi”, a comentat Dioszegi pentru GSP.ro.

1gol în 13 etape a marcat Damașcan pentru Sepsi în actuala ediție

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.