Tenis

Novak Djokovic, debut complicat la Australian Open » A avut nevoie de 4 ore pentru a trece de un debutant de 18 ani

Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Sergiu Alexandru  —  duminică, 14 ianuarie 2024

Sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a avut un debut greu la Australian Open 2024. S-a calificat în turul doi după un meci complicat împotriva croatului Dino Prizmic (18 ani, 178 ATP), scor 6-2, 6-7(5), 6-3, 6-4.

Aflat pentru prima dată pe tabloul unui turneu de Grand Slam, Primic a avut o prestație incredibilă în multe momente și l-a dus în dificultate pe sârb. Djokovic, campion de 10 ori la Australian Open, a avut nevoie de 4 ore pentru a se califica.

Novak Djokovic, debut greu la Australian Open

Sârbul a început excelent partida de pe „Rod Laver Arena”, cu break în primul game. S-a instalat la conducere, iar la 4-2 a mai făcut un break și a luat setul cu 6-2.

În actul secund, Prizmic a crescut nivelul jocului. A trecut peste emoții și a jucat din ce în ce mai bine, deplasându-se excelent și lovind foarte bine cu forehand-ul. A condus cu 3-1, dar a fost rapid egalat. Ulterior, s-a mers cap la cap cu serviciul și s-a ajuns în tiebreak, acolo unde Prizmic a fost mai bun. Deși a ratat trei mingi de set, croatul a fructificat-o pe a patra, a luat tiebreak-ul cu 7-5 și a câștigat setul, 7-6.

Prima parte a setului trei a fost una spectaculoasă. Djokovic a avut 2-0, dar Prizmic l-a întors și a făcut 3-2. A ratat șansa de a face 4-2, pierzându-și serviciul. Nole a fost mai sigur pe el pe final, iar de la 3-3, când a salvat două mingi de break, a avut o serie incredibilă, câștigând setul cu 6-3.

Măcinat de ce s-a întâmplat în setul trei, Prizmic nu mai contat în actul al patrulea. Djokovic a condus rapid cu 4-0, după două break-uri. Croatul a încercat să revină, a luat trei game-uri la rând, iar la 5-3 pentru sârb a salvat patru mingi de meci. S-a făcut 5-4, iar Djokovic a urmat la serviciu. După ce a mai ratat două mingi de set, Nole a închis setul, 6-4, și s-a calificat în turul 4.

Pentru sârb, deținător a 24 de turnee de Grand Slam, urmează un duel cu învingătorul duelului Alexei Popyrin – Marc Polmas. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.