Tenis

Prima mare surpriză de la Australian Open! Campioana de la Wimbledon pleacă acasă din primul tur

Marketa Vondrousova, eliminată de la Australian Open 2024 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Sergiu Alexandru  —  luni, 15 ianuarie 2024

A doua zis de la Australian Open a adus și prima mare surpriză. Cehoaica Marketa Vondrousova (24 de ani, 7 WTA) a fost eliminată în turul 1 de ucraineanca Dayana Yastremska (23 de ani, 93 WTA), scor 1-6, 2-6.

  • Australian Open 2024, primul turneu de Grand Slam al anului, se joacă între 14 și 28 ianuarie. În România e transmis la TV de Eurosport

Văzută printre favoritele la câștigarea turneului de la Melbourne, Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon 2023, nu a avut replică. Iar Yastremska a câștigat după o oră și 17 minute. 

Marketa Vondrousova, eliminată de la Australian Open

Partida a început fulminant, cu Yastremska jucând la un nivel incredibil și cu Vondrousova incapabilă să țină pasul. Scorul s-a dus rapid la 5-0, după ce ucraineanca a reușit și două break-uri. Vondrousova a reușit să-și câștige o dată serviciul, dar la 5-1 Dayana a servit cu succes pentru câștigarea primului set.

Vondrousova nu s-a regăsit nici în actul secund. A cedat primele două game-uri de serviciu și a lăsat-o pe adversară să se ducă la 3-0. Vondrousova a recuperat un break, dar a cedat din nou pe propriul serviciu în game-ul următor. La 5-1, cehoaica a salvat o minge de meci, reușind să ducă scorul la 2-5. Dar pe serviciul ei, Dayana Yastremska nu a mai iertat-o. 

A luat setul, 6-2, și s-a calificat în turul al doilea, unde o va întâlni pe Varvara Gracheva (23 de ani, 39 WTA).

„Simt că puteam juca mai bine. Mereu simt asta. Dar am avut un meci foarte bun. Încerc să mă bucur cât mai mult de fiecare partidă. Am simțit și multă susținere din partea fanilor”, a spus Yastremska după meci.

Nu a uitat să vorbească nici de războiul din Ucraina: „Sunt foarte mândră de Ucraina, de oamenii de acolo, de cei care luptă pentru țară. Când eram la Brisbane, o racheta a căzut lângă casa bunicii și mi-a fost foarte greu să joc. Sunt mândră să fiu din Ucraina și vă mulțumesc tuturor pentru sprijin”. 

VIDEO Simona Halep trage tare la antrenamentele din Dubai

>

Citește mai multe știri de la Australian Open 2024:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.