Tenis

Stefanos Tsitsipas, lovitura zilei la Australian Open » A câștigat punctul deși mingea era în jumătatea adversarului

Articol de Sergiu Alexandru  —  luni, 15 ianuarie 2024

Grecul Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 7 ATP) s-a calificat în turul 2 al Australian Open după o victorie în fața belgianului Zizou Bergs (24 de ani, 130 ATP), scor 5-7, 6-1, 6-1, 6-3.

  • Australian Open 2024, primul turneu de Grand Slam al anului, se joacă între 14 și 28 ianuarie. În România e transmis la TV de Eurosport

Inițial Tsitsipas trebuia să joace contra lui Matteo Berrettini (27 de ani, 124 WTA), dar italianul s-a retras din cauza unei accidentări și s-a retras cu puțin timp înainte de startul turneului. 

Bergs, lucky loser-ul care l-a înlocuit pe Berrettini, a reușit să joace de la egal la egal cu Tsitsipas în primul set, pe care l-a câștigat, 7-5, după ce la 6-5 a reușit singurul break din set.

VIDEO Stefanos Tsitsipas, lovitura zilei la Australian Open

Tsitsipas a câștigat primul game din actul secund și și-a mărit avantajul după ce a reușit un break. Punctul care a dus scorul la 2-0 a fost unul extrem de spectaculos. 

După un schimb lung, Tsitsipas a încercat un passing pe lângă Bergs, aflat la fileu. Belgianul a reușit să ajungă la lovitura trimisă de grec, iar mingea a avut o traiectorie incredibilă. A căzut în terenul lui Tsitsipas și a luat-o spre jumătatea belgianului. Stefanos a reușit un sprint incredibil și a lovit mingea pe deasupra fileului, din partea lui Bergs. Și a câștigat punctul, spre uimirea adversarului.

>

După aceea, Tsitsipas a controlat meciul. A jucat excelent și a câștigat cu 6-1 următoarele două seturi.

În actul al patrulea, tot greul a fost la conducere. De la 1-1, a dus scorul la 5-1, după două break-uri. Bergs a avut o tresărire de orgoliu, a dus scorul la 3-5, dar nu a avut forța necesară pentru a egala. Tsitsipas a închis setul, scor 6-3, și s-a calificat în turul doi.

Citește mai multe știri de la Australian Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.