Liga 1

Mihai Rotaru schimbă strategia la Universitatea Craiova. Ce l-a determinat să ia măsuri

Alexandru Ișfan, al doilea din stânga, unul dintre eșecurile lui Mihai Rotaru în mercato invernal

Articol de Aurelian Botezatu, Liviu Manolache  —  luni, 15 ianuarie 2024

După ce a luat mai multe țepe cu talente autohtone pe care a dat mulți bani, patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, s-a axat în mercato invernal exclusiv pe străini. Totodată, a adus la prima echipă mai multe talente de la „tineret”.

Universitatea Craiova și-a încheiat stagiul de pregătire din Antalya, iar în anul competițional 2024 debutează cu un meci de foc, duminică, în Bănie, contra campioanei Farul! În paralel însă, șefii clubului vor continua să lucreze la întărirea lotului. 

Iar ceea ce se poate remarca în acest mercato invernal, până acum, este o schimbare de strategie a patronului Mihai Rotaru. N-a mai ieșit pe piața internă, ci s-a orientat în afara granițelor și în propria curte.

Mihai Rotaru a făcut achiziții numai de „afară”

Mai întâi l-a adus, gratis, pe fundașul dreapta Pyry Soiri, de la HJK Helsinki. Apoi a plusat cu apărătorul central Denil Maldonado, transferat tocmai din Honduras. de la Montagua.

Împrumut până-n vară, contra a 200.000 de euro, cu drept de cumpărare în schimbul a 500.000 de euro, dacă îl convinge pe antrenorul Ivaylo Petev.

Universitatea Craiova mai caută un mijlocaș. Tot în străinătate

Iar acum, din informațiile Gazetei, mai caută un mijlocaș central. Tot „afară”! Un posibil candidat: georgianul Anzor Mekvabishvili, 22 de ani, de la Dinamo Tbilisi.

Tânărul fotbalist are deja 13 selecții pentru naționala țării sale, iar cu echipa sa de club a cucerit două titluri de campion și o Supercupă a Georgiei.

Miza pe campionii de la „tineret”

În același timp, în cantonamentul din Antalya, Petev a inclus în lot mai multe talente din echipa care vara trecută a câștigat Liga de Tineret și a reprezentat România în UEFA Youth League.

Este vorba despre portarul Matei Goga, despre fundașul Florin Gaşpar, mijlocașul Robert Lăpădătescu, despre atacanții Bogdan Barbu și Ştefan Bană. Pregătindu-se sub comanda tehnicianului bulgar, alături de seniori, ei au bifat astfel următorul pas spre echipa mare.

Ultimul eșec, Alexandru Ișfan, a cântărit greu în balanță

Rotaru a schimbat astfel macazul, comparativ cu alte ierni, în care a dat greș cu talente sau chiar cu jucători de top cumpărați de la grupări din Superliga.

Alexandru Ișfan este ultimul pe lista jucătorilor care au eșuat la Universitatea. Cumpărat în ianuarie 2023, de la FC Argeș, în schimbul a 650.000 de euro, ex-piteșteanul a avut un declin abrupt și acum oltenii caută să-l cedeze ca împrumut. Deocamdată, fără succes.

Înaintea lui, Alexandru Cîmpanu s-a dovedit iarăși o mare dezamăgire. Achiziționat în octombrie 2020, de la FC Botoșani, pentru 500.000 de euro, fostul internațional de tineret face naveta între Cluj și Craiova.

Dan Nistor și Andrei Cristea, alte achiziții invernale care n-au „încolțit” în Bănie

Cedat lui U, în vară, pentru întregul sezon, el tocmai a fost trimis ramburs, în Bănie, cu mesajul „Nu ne mai trebuie”. Nici experimentatul Dan Nistor, cumpărat la jumătatea stagiunii 2019-2020, de la Dinamo, în schimbul a 260.000 de euro, n-a fost „regizorul” pe care-l așteptau juveții.

La fel, Andrei Cristea, venit în mercato invernal din 2018-2019, de la Poli Iași. Mihai Rotaru a plătit atunci 100.000 de euro pentru a-l aduce. Bilanțul lui: un gol și un assist în 10 apariții în Liga 1. După care, în mai 2019, s-a întors gratis la Poli!

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.