Tenis

România, out de la Australian Open pe tabloul feminin la simplu în turul 1! Prăbușire incredibilă a Soranei Cîrstea, de la 6-0, 4-1

Sorana Cîrstea, eliminată în turul 1 la Australian Open // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 16 ianuarie 2024

Sorana Cîrstea (33 de ani, 27 WTA) a fost eliminată în turul 1 de la Australian Open. A fost învinsă de Yafan Wang (29 de ani, 94 WTA), din China, scor 6-0, 5-7, 2-6. Toate cele trei reprezentate ale României la Melbourne au plecat acasă din primul tur. 

După un început slab de an, cu două înfrângeri în două meciuri, Sorana Cîrstea a arătat bine doar pentru un set și jumătate în turul 1 la Australian Open. După aceea, a căzut incredibil, iar Wang a întors soarta meciului.

Sorana Cîrstea, eliminată în turul 1 la Australian Open

Primul set a fost la discreția Soranei, care s-a impus în doar 22 de minute. Cîrstea a servit excelent, a lovit mereu agresiv și a jucat perfect la retur. S-a impus cu un 6-0 categoric, după trei break-uri și trei game-uri câștigate pe propriul serviciu.

Actul secund părea că se va juca după modelul primului. Cîrstea s-a dus rapid la 4-1, după ce a reușit un break. Doar că Wang nu a abandonat lupta, și-a luat break-ul înapoi și scorul a devenit 4-4.  

Situația pentru Sorana s-a complicat pe final. La 5-5, Wang a mai făcut un break și a servit pentru câștigarea setului. Cîrstea nu a putut face break-ul, astfel că Wang a închis setul cu 7-5.

Setul decisiv a început echilibrat. Wang a făcut break în primul game, dar Sorana a egalat imediat. S-a făcut 2-2 după ce fiecare jucătoare și-a câștigat game-ul de serviciu, dar chinezoaica a rupt echilibrul. 

Wang a reușit să câștige patru game-uri la rând, două pe serviciul româncei, a luat setul cu 6-2, și s-a calificat în turul 2.

Sorana pleacă de la Australian Open cu aproximativ 80.000 de euro și 10 puncte WTA.

Singura reprezentantă a României rămasă în competiție » La simplu nu mai avem jucătoare pe tabloul principal

La startul turneului, România a avut trei reprezentate pe tabloul de simplu, cele mai puține din ultimii 15 ani. Iar toate au fost eliminate în turul 1.

  • Ana Bogdan - Brenda Fruhvirtova 6-2, 4-6, 3-6
  • Sorana Cîrstea - Yafan Wang  6-0, 5-7, 2-6
  • Jaqueline Cristian - Katerina Siniakova 2-6, 5-7

România mai contează doar pe Ana Bogdan (31 de ani, 63 WTA), însă la dublu. Perechea formată din Ana Bogdan și Rebeka Masarova (24 de ani, 91 WTA) s-a calificat în turul 3 de la Australian Open, după un succes în două seturi, 6-4, 6-4, în fața cuplului Ulrikke Eikeri (31 de ani, 548 WTA) / Catherine Harisson (29 de ani, 726 WTA).

VIDEO Stefanos Tsitsipas, lovitură incredibilă la Australian Open

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.