Campionate

S-a aflat! Cu cine au votat Messi și Mbappe la gala FIFA The Best » Apariție-surpriză între preferințele lui Leo

Articol de Romeo Ene  —  Tuesday, 16 January 2024

Lionel Messi (36 de ani) a fost ales cel mai bun fotbalist al anului 2023 în gala „The Best FIFA Football Awards”. Starul argentinian a inclus un nume neașteptat în topul său.

FIFA a publicat lista completă a voturilor și s-a aflat cu cine au votat selecționerii, căpitanii tuturor naționalelor aflate sub egida FIFA, dar și câte un jurnalist reprezentativ din fiecare țară.

Messi, pe primul loc în topul lui Mbappe » Cum a votat argentinianul

Messi și Haaland au fost la egalitate în top, cu 48 de puncte fiecare, iar Mbappe pe locul 3, cu 35 de puncte. În acest caz, departajarea s-a făcut la numărul cel mai mare de câte 5 puncte acordate de căpitanii echipelor naționale, unde Messi a avut 107 voturi, iar Haaland 64.

Pe primul loc în topul starului argentinian a fost Erling Haaland (23 de ani), pe locul 2 Kylian Mbappe (25 de ani), iar pe locul 3, surprinzător, Julian Alvarez (23 de ani), rezerva lui City și colegul său de la națională.

În topul lui Mbappe, Messi a fost pe primul loc, Erling Haaland pe locul 2 și Kevin de Bruyne pe 3. Luka Modric (38 de ani) a votat cu Leo, Rodri (27 de ani) și Marcelo Brozovic (31 de ani).

+6 Foto
Alex Greenwood și Mary Earps

Atacantul lui Bayern, Harry Kane (30 de ani), a votat cu Messi, Haaland și Bernardo Silva (29 de ani). 

De această dată, selecționerul Franței, Didier Deschamps, i-a acordat votul său lui Mbappe, spre deosebire de anul trecut, atunci când l-a votat pe Karim Benzema (36 de ani). 

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, nu l-a inclus pe Messi în topul lui. El i-a nominalizat pe Haaland, Rodri și Bernardo Silva. 

Cine a votat pentru România la premiile FIFA The Best

Au votat căpitanii și selecționerii naționalelor, și la masculin, și feminin, jurnaliști din fiecare țară, fanii din lumea întreagă alegându-și favoriții pe site-ul FIFA.

România a fost reprezentată de Ioana Andrada Bortan, Cristian Dulca (feminin), Nicolae Stanciu și Edward Iordănescu (masculin). Gazeta Sporturilor (Theodor Jumătate) a votat la secțiunea Media. Cum au votat, AICI 

Citește și alte articole de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.