Campionate

Gary Lineker, la mijloc într-un scandal legat de războiul din Orientul Mijlociu » Starul BBC a susținut excluderea Israelului din fotbal!

Gary Lineker, star ca fotbalist, star și în televiziune Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 16 ianuarie 2024

Gary Lineker, 63 de ani, fost mare internațional englez și principala vedetă BBC, a repostat cererea unei mișcări pro-palestiniene de a interzice naționala Israelului în competițiile internaționale. Ulterior, a dat înapoi, susținând că a fost o neînțelegere.

Gary Lineker, 63 de ani, unul dintre marii atacanți ai istoriei fotbalului englez devenit cea mai puternică voce a sportului britanic, moderator-vedetă BBC, e implicat într-un scandal legat de războiul din Orientul Mijlociu.

Agenția afiliată la Hamas a profitat: „Gary Lineker, faimos om de televiziune englez, cere interzicerea Israelului"

Prezentatorul emisiunii Match of the Day, la BBC, a distribuit pe Twitter o postare făcută într-o campanie pro-palestiniană care pretindea excluderea naționalei de fotbal Israelului din toate competițiile FIFA, acuzând „genocidul împotriva poporului palestinian".

Agenția Quds News Network, afiliată la Hamas, organizația teroristă vinovată de masacrul din Israel (7-8 octombrie 2023), a profitat de repostarea lui Lineker și a reacționat imediat: „Faimos om de televiziune englez cere interzicerea Israelului din fotbalul internațional".

Gary Lineker a crezut că era chiar o știre care anunța excluderea Israelului

Ulterior însă, fostul jucător și-a retras acea postare. A susținut că ar fi fost doar o neînțelegere. Potrivit Daily Telegraph, Lineker a crezut că era o știre care anunța chiar suspendarea Israelului, nu o cerere ca selecționata lui Alon Hazan să fie blocată.

Daily Mail susține că politicienii presează BBC să impună reguli mai stricte propriilor angajați și să-l pună la punct pe Lineker.

În același timp, mulți oameni vor ca postul public de televiziune să rezilieze contractul lui Gary. El e cel mai bine plătit prezentator BBC, câștigând 1,35 milioane de lire anual, echivalentul a 1,6 milioane de euro anual. Unicul cu peste un milion de lire salariu anual.

Gary Lineker are 9 milioane de urmăritori pe Twitter

Lineker are o mare influență pe rețelele de socializare. Cel care a jucat în anii '80-'90 la Leicester, Everton, Barcelona, Tottenham și naționala Angliei (80 de selecții, 48 de reușite, al 4-lea golgheter all-time al Albionului) are 9 milioane de followers pe Twitter.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.