Handbal

Legenda handbalului a ieșit în față după un European ratat: „Pe Pascual îl făceam praf dacă era român ”+ cei 2 „tricolori” remarcați

+12 Foto
România a fost învinsă de Croația, scor 25-31, în ultimul al grupei B de la Campionatul European de handbal masculin. Vasile Stângă (66 de ani) de dezamăgit de modul în care au arătat „tricolorii”.

Articol de Adrian Jitea  —  marţi, 16 ianuarie 2024

România a fost învinsă de Croația, scor 25-31, în ultimul meci al grupei B de la Campionatul European de handbal masculin. Vasile Stângă (66 de ani) se declară dezamăgit de modul în care au arătat „tricolorii”.

Naționala „tricoloră” a încheiat turneul continental pe antepenultima poziție. Doar Bosnia și Grecia au fost mai slabe. Vasile Stângă, golgheterul all-time al primei reprezentative, a găsit câteva frânturi în logica lui Xavi Pascual și a remarcat doi handbaliști. 

Vasile Stângă, după parcursul României la Campionatul European de handbal masculin

„Nu prea am ce concluzie să trag. Știam că mergem cu șansa a patra la acest European. Eu mă așteptam ca echipa să joace un handbal de calitate, modern, rapid. Am jucat un handbal îmbătrânit, fără faza a doua și contraatac, un handbal cu multe greșeli. 

Părerea mea e că am avut un Campionat European foarte slab. Ne-am calificat la un turneu final, trebuia să demonstrăm ceva. Să demonstrăm că am venit cu un altfel de handbal. Din păcate, n-am reușit. 

O cauză principală, e părerea mea, e că suntem pregătiți foarte slab. Rezistăm numai o repriză. În a doua am cedat și am luat bătaie”, a spus Vasile Stângă în debutul analizei, la „Fotbal Club” pe DigiSport. 

Stângă i-a remarcat pe pivotul Călin Dedu (21 de ani) și pe coordonatorul Daniel Stanciuc (19 ani), ambii aflați sub comanda lui Pascual la Dinamo.

„Xavi Pascual va avea o presiune mare la clubul Dinamo. Va fi obligat să joace mai mult cu Stanciuc și Dedu. S-au dovedit niște jucători de mare viitor. Dacă la Dinamo nu joacă un minut, iar la națională au demonstrat ceva... e obligat să joace cu acești jucători! 

Au ieșit în evidență. Putea să îi dea mai multă încredere lui Dedu, să îl joace și în apărare”, a comentat Vasile Stângă. 

Xavi Pascual, „sub lupa” lui Vasile Stângă

N-am văzut să vină Xavi Pascual cu ceva ce un român n-ar fi putut. Dacă era un antrenor român, era făcut praf. Dar fiind Xavi Pascual, un antrenor cu rezultate la club... însă la națională e altceva. Trebuie să faci o selecție ca lumea, să stabilești tactica în câteva zile. 

Dacă a început o muncă, ce să facem? Să îl lăsăm să își facă treaba. Cinstit să fiu, nu știu cine ar putea să fie în locul lui dintre români. Poate să vină și Mourinho, dacă nu are cu cine, nu are material cu care să lucreze.
- Vasile Stângă

Vasile Stângă, legendă a handbalului românesc

Vasile Stângă este unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, legendă a Stelei și a primei reprezentative. Are în palmares două medalii de bronz la Jocurile Olimpice, în 1980 și 1984.

Vasile Stângă

Stângă este cel mai bun marcator din istoria naționalei, cu 1.414 goluri.

În 1982, interul stânga era desemnat cel mai bun handbalist al lumii. Devenea și golgheterul Campionatului Mondial din acel an.

A cucerit cu Steaua 10 titluri de campion în România și a jucat o finală de Liga Campionilor.

Rezultatele și programul în grupa României de la Euro 2024:

  • 12 ianuarie » Austria - România 31-24
  • 12 ianuarie » Spania - Croația 29-39
  • 14 ianuarie » România- Spania 24-36
  • 14 ianuarie » Croația - Austria 28-28
  • 16 ianuarie  » Croația - România 31-25
  • 16 ianuarie, ora 21:30 » Spania - Austria

VIDEO. Xavier Pascual, mesaj superb pentru Cristina Neagu: „E comparabilă cu Karabatic! Ea reprezintă România”

>

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.