Liga 1

Cu cât se vinde revelația Superligii: „E îngrijorător că am ajuns la aceste sume”

Cristian Cernodolea, avocat specializat pe sport și agent FIFA, a declarat la GSP Live că Alexandru Pop (în alb) poate pleca de la Oțelul în schimbul unei sume de circa 500.000 €.

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 16 ianuarie 2024

Cristian Cernodolea, avocat specializat pe sport și agent FIFA, a declarat la GSP Live că Alexandru Pop poate pleca de la Oțelul în schimbul unei sume de circa 500.000 €.

Pop a venit în vară la Oțelul, după experiența din Liga 2 de la Unirea Dej. A confirmat rapid la nivelul primei ligi, a înscris 9 goluri în 21 de etape, și a atras atenția mai multor cluburi din străinătate. Hapoel Beer Sheva, Israel, l-a ofertat în această iarnă, discuțiile nu s-au concretizat însă.

VIDEO. Cristian Cernodolea, despre Alexandru Pop de la Oțelul: „Cluburile care-l vor se pot gândi că a fost o întâmplare”

>

Invitat la GSP Live în această dimineață, Cernodolea a dezvăluit că Oțelul nu a primit momentan propuneri mai mari de 300.000 de euro pentru Alexandru Pop.

„Eu mă ocup de discuțiile externe în cazul lui Pop, împreună cu agentul lui. Au fost negocieri cu o echipă din afara țării, din Israel (n.r. - e vorba despre Hapoel Beer Sheva). În afară de această discuție concretă, au fost doar multe întrebări. 

Fiind primul lui sezon în Superliga, cluburile se pot gândi că numărul de goluri marcate de el e o întâmplare, și atunci există circumspecție. 

E îngrijorător și că Liga 1 a ajuns să fie văzută în afară o competiție atât de slabă încât pentru un golgheter al României, care e și destul de tânăr, ne gândim la sume de 2-300.000 de euro maximum. Atât erau dispuse să achite cluburile interesate de el. Cred că e o reflexie a nivelului din Superligă, din păcate”, a precizat Cernodolea.

Cristian Cernodolea: „Pop nu poate pleca din România pe mai puțin de 5-600.000 de euro”

Cernodolea spune că atacantul Oțelului s-ar putea transfera în vară pentru o jumătate de milion de euro, dacă va continua evoluțiile bune în tricoul gălățenilor.

„Sper eu ca Pop să mai marcheze goluri și în retur, să arate că nu a fost doar o formă de moment. Și la momentul potrivit - cred eu, în vară -, dacă va veni oferta corectă, el să facă pasul afară. Dar să-și mențină aceeași constanță și să demonstreze că e un marcator pursânge și că nu a fost doar o întâmplare.

Cred că un jucător de genul acesta, cu cifrele lui Pop, nu poate pleca din România pe mai puțin de 5-600.000 de euro. Știind piața, acesta e prețul corect pe care eu îl estimez”, a mai spus Cristian Cernodolea.

Alexandru Pop (stânga)

Pop nu e un vârf autentic, care se caută în Europa, e un fotbalist care poate juca și extremă. Și e greu de găsit clubul care să-l dorească specific pe el

- Cristian Cernodolea

Alexandru Pop, în topul celor mai buni fotbaliști la finalizare

La finalul anului trecut, CIES Football Observatory (Institutul elvețian de cercetare) s-a folosit de datele Wyscout pentru a determina cei mai buni jucători la finalizare din 65 de ligi diferite.

În acest clasament era un singur fotbalist român: Alexandru Pop de la Oțelul. Vârful nou-promovatei din Galați avea o rată de 0,77 goluri marcate la 90 de minute, reușind să transforme în goluri 31% din șuturi.

Ierarhia era dominată de Harry Kane, cu 1,57 goluri înscrise la 90 de minute și 37% rată de convertire a șuturilor în goluri.

Golgheterii sezonului în curs, 2023-2024

1. Darius Olaru10 goluri
2-6. Aurelian Chițu9
Florinel Coman9
Eduard Florescu9
Dan Nistor9
Alexandru Pop9

Mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.