Liga 1

Crede că Mititelu a dat lovitura cu doi jucători aduși la FCU Craiova: „Cei mai promițători din Superliga”

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova

Articol de Adrian Duţă  —  marţi, 16 ianuarie 2024

Cristian Cernodolea, avocat specializat pe sport, agent licențiat FIFA, consideră că FCU Craiova are „cei mai promițători tineri jucători de atac din România”.

Cernodolea se referă la doi atacanți ai echipei lui Adrian Mititelu, și anume Vladislav Bănuță (22 de ani) și Jibril Ibrahim (21 de ani). Nigerianul a venit în vară la FCU Craiova, iar Cernodolea a lucrat la transfer. Îl cunoaște pe Ibrahim și crede că va da un randament ridicat în restul sezonului.

Jibril venea în septembrie 2022 la FCU, de la echipa moldoveană FK Sfîntul Gheorghe. În prima stagiune în Bănie a dat un assist în 4 meciuri, în actuala stagiune a punctat o dată în 9 partide în Superliga.

VIDEO. Cristian Cernodolea: „FCU Craiova are cei mai promițători jucători tineri de atac din campionatul României”

„Jibril a făcut pasul în Europa în Republica Moldova, după niște probe în Nigeria. Nu a jucat la nivel profesionist. Apoi, cei de la Craiova l-au luat în septembrie, au plătit pentru el, însă pentru acest gen de jucător e nevoie de o perioadă lungă de adaptare. 

Semnalele mele dinspre club sunt că el va primi mult mai multe șanse în a doua parte a campionatului, pentru că are prestații bune în antrenamente. E și un jucător cu calități moderne. Are niște caracteristici care lipsesc în campionatul României. A dat două goluri în amicalul cu Poli Iași, a dat cu Poli și în campionat. 

Cred că domnul Mititelu are acolo cei mai promițători jucători de atac din campionatul României. Să nu vorbesc doar de Jibril, aș dori să îl evidențiez și pe Blănuță. Cred că este singurul atacant din România, român, tânăr, care are caracteristicile și baza de a juca undeva în vestul Europei. 

Dacă va avea un retur foarte bun, în care să marcheze 5-6 goluri, nu va duce lipsă de oferte. Are talie, lovește mingea bine cu ambele picioare. Nu îmi vine în minte un alt atacant din România de tipologia lui Blănuță, care să fie și tânăr”, a declarat Cristian Cernodolea, la GSP Live.

Jibril Ibrahim în acțiune la FCU Craiova FOTO: Facebook @ FCU Craiova

Vladislav Blănuță, două goluri în ultimele două meciuri din 2023

Ajuns în iulie la FCU Craiova, Blănuță a explodat pe finalul anului trecut. A marcat în ultimele două meciuri ale oltenilor în Superliga. Atacantul moldovean care are și cetățenie română a adus victoria cu Voluntari, scor 1-0, și a punctat și cu Petrolul, scor 2-0.

Blănuță are 4 goluri și un assist în 14 meciuri jucate în Superliga în acest sezon. E cotat la 300.000 de euro pe Transfermarkt.

Vladislav Blănuță, în Cupă, cu Dinamo. Foto: Imago Images

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.