Handbal

Surpriză COLOSALĂ la CE de handbal masculin! Spania, eliminată după un meci absolut dramatic » Cum arată cele două grupe principale

+9 Foto
Austria a remizat cu Spania, scor 33-33, și s-a calificat în faza grupelor principale la Campionatul European de handbal masculin. Este una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă a competiției!

Articol de Adrian Jitea  —  marţi, 16 ianuarie 2024

Austria a remizat cu Spania, scor 33-33, și s-a calificat în faza grupelor principale la Campionatul European de handbal masculin. Este una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă a competiției! Clasamentele la intrarea în faza următoare sunt cunoscute. 

Spania, campioana europeană din 2018 și 2020, a fost de nerecunoscut la actualul turneu final. Ibericii au suferit cel mai drastic eșec din istoria participărilor, 29-39, și au câștigat un singur meci, contra României. 

Surpriză enormă la Europeanul de handbal: Austria a eliminat Spania

În disputa decisivă a grupei B, dramatismul a atins cote nebănuite. Austria se mulțumea cu un egal sau cu o victorie. Ibericii erau nevoiți să câștige!

Când mai erau 5 minute, naționala cu sediul la Viena avea două goluri avans. Dar brațele au început să tremure. Aruncările au fost previzibile, iar Spania a egalat. Daniel Dujshebaev a ratat cu poarta goală. Ibericii au recuperat și au trecut în avantaj. Austria n-a cedat. La intrarea în ultimele 60 de secunde, scorul era 32-32.

„Furia Roja” avea nevoie neapărat de victorie. A scos un 7 metri, transformat de Aleix Gomez. Austria a avut 30 de secunde pentru reușita calificării. Bozovic a marcat când cronometrul mai arăta 9 secunde.

Selecționerul Ribera a scos și ultimul time-out din joben: 4 secunde pentru o schemă cât un turneu. Acțiunea a fost complet ratată, iar Austria a obținut o calificare istorică! Intră în faza grupelor principale cu un punct, cel obținut în remiza, 28-28, contra Croației. 

Spania obținuse medalie la precedentele 5 Campionate Europene. Acum părăsește turneul pe ușa din dos, alături de România.

Clasamentul la intrarea în grupa principală I de la Campionatul European de handbal masculin:

NaționalăPuncteGolaveraj
 1. Ungaria 233-25
 2. Franța 233-30 
3. Croația  128-28 
4. Austria  128-28 
5. Germania  030-33 
6. Islanda  025-33 

Clasamentul la intrarea în grupa principală II de la Campionatul European de handbal masculin:

NaționalăPuncteGolaveraj
1. Danemarca237-27
2. Suedia229-28
3. Slovenia228-27
4. Olanda028-29
5. Norvegia027-28
6. Portugalia027-37

Primele două clasate din fiecare grupă avansează în faza semifinalelor. Meciurile din penultimul act și cele două finale se vor disputa în Lanxess Arena din Koln. Trofeul va fi înmânat pe 28 ianuarie.

VIDEO. Xavier Pascual, mesaj superb pentru Cristina Neagu: „E comparabilă cu Karabatic! Ea reprezintă România”

>

Citește și alte știri de la Campionatul European de handbal masculin:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.