Liga 1

Oficial! A plecat din Liga 1: s-a făcut transferul de 200.000 de euro

Junior Pius, de la FC Botoșani, face un penalty stupid la Ploiești. Foto: sportpictures.eu

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 16 ianuarie 2024

FC Botoşani a anunțat despărţirea de fundaşul central Junior Pius, transferat la Deportivo de Chaves, din prima ligă a Portugaliei, pentru 200.000 de euro.

Valeriu Iftime a făcut o afacere bună cu Junior Pius. L-a adus în martie 2023, liber de contract, iar acum l-a vândut în Portugalia, prim-divizionarei Deportivo de Chaves, în schimbul a 200.000 de euro!

Comunicatul oficial al lui FC Botoșani

FC Botoșani a oficializat astăzi despărțirea de apărătorul nigerian, care în 2023 - 2024 a bifat 17 apariții în Superliga, din 21 posibile:

FC Botoșani anunță despărțirea de fundașul central Junior Pius, transferat la formația Deportivo de Chaves, din prima ligă a Portugaliei. Sosit pe „Municipal” în a doua parte a sezonului anterior, Pius și-a câștigat locul în centrul apărării echipei noastre, evoluând în 28 de meciuri pentru „roș-alb-albaștri” și contribuind chiar și cu o pasă decisivă. FC Botoșani dorește, astfel, să îi mulțumească lui Junior Pius pentru perioada petrecută alături de noi și să îi ureze, totodată, mult succes în noua sa aventură!

- Comunicat FC Botoșani

Junior Pius a fost acuzat de Eduard Florescu că s-a dat „lovit” la 2-0 cu Oțelul Galați

Pius a dezamăgit crunt în decembrie. Nigerianul nu a făcut parte din lotul moldovenilor la ultimul meci al anului, 2-0 cu Oțelul Galați. Iar la finalul acelei partide, Eduard Florescu, marcatorul celor două goluri, a lansat un atac neașteptat la adresa mai multor coechipieri care nu ar fi vrut să joace.

„Nu știu dacă mulți au observat un mic aspect. După meciul cu Dinamo, s-au cam rărit, au rămas doar caracterele. Azi au lipsit câțiva din acel meci. Îmi cer scuze dacă-i jignesc, dar nu mă interesează. Sunt niște lași. Pentru că, după meciul cu Dinamo, la unii au apărut niște accidentări așa peste noapte.

O fi venit cineva noaptea când dormeau și le-a dat la genunchi. Se pare că ne-a mers bine fără ei”, declara, atunci, Eduard Florescu la Prima Sport.

Kablan N'Goma a ajuns la Hermannstadt, Virgile Pinson a plecat liber

În afara lui Pius, la meciul cu Oțelul mai lipsiseră din lot Virgile Pinson, Romario Benzar și Kablan N'Goma. Lui Pinson i s-a arătat între timp ușa, iar N'Goma a ajuns la FC Hermannstadt.

În schimb, Botoșaniul s-a întărit în această iarnă cu Aldaír Ferreira (Dziugas), Ioan Filip (U Cluj), Andrei Miron (U Cluj), Juan Cruz Kaprof (Sarmiento Junin), Zoran Mitrov (Petrolul), Alexandru Piftor (Unirea Dej).

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.