Campionate

Scandal imens la despărțirea lui Jose Mourinho de AS Roma » Insulte între portughez și patronul clubului!

Jose Mourinho a rămas doi ani și jumătate la Roma Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 17 ianuarie 2024

Jose Mourinho, 61 de ani, a fost concediat marți de proprietarul american Dan Friedkin. După ce a fost anunțat, antrenorul portughez și miliardarul au schimbat cuvinte grele.

Nu a fost un cadou prea frumos pentru Jose Mourinho în luna în care își aniversează ziua de naștere. Pe 26 ianuarie, faimosul antrenor portughez împlinește 61 de ani. Pe 16 ianuarie, a fost demis de la AS Roma!

Jose Mourinho, de cinci ori dat afară în zece aventuri la club

A zecea aventură a lui Mou (nouă cluburi, de două ori la Chelsea) s-a încheiat rău. După doi ani și jumătate, perioadă în care a cucerit Conference League și a jucat finala Europa League, lusitanului i s-a arătat ușa, a cincea concediere în carieră.

Ultima zi a lui Jose la clubul giallorosso a fost cumplită. Corriere dello Sport a aflat tot ce s-a petrecut marți la centrul sportiv Trigoria. Cum a fost întâlnirea decisivă între patron și antrenor. Incendiară!

138de meciuri a stat Jose Mourinho pe banca Romei: 68 de victorii (49,3% procent), 31 de egaluri, 39 de înfrângeri, golaveraj 213-143

Momente încinse în biroul președintelui Romei între Jose Mourinho și Dan Friedkin

Dan Friedkin, președintele și proprietarul Romei, s-a întors luni seară în capitala Italiei, decis să nu mai piardă timpul, așa cum îi spusese și fiul său, Ryan.

Marți dimineață, miliardarul american i-a transmis un mesaj lui Mourinho: „Vino în biroul meu!". Puțin după 8, ora Italiei, Friedkin l-a anunțat pe tehnician că l-a dat afară!

Niciunul nu și-a asumat responsabilitatea pentru situația echipei, locul 9, la 22 de puncte de liderul Inter Milano. Patronul i-a spus ce îi reproșează. Antrenorul i-a amintit de promisiunile nerespectate. S-a ajuns la cuvinte grele, insulte în engleză, potrivit cotidianului peninsular.

La 9:30, clubul a comunicat oficial că Mourinho a fost destituit. Câteva ore mai târziu, Daniele De Rossi a devenit antrenorul Romei.

26de trofee a cucerit Jose Mourinho în întreaga carieră, cele mai multe la Chelsea (8). A câștigat Liga Campionilor în 2004 (Porto) și 2010 (Inter)

Ultimul mesaj al lui Jose Mourinho: „Sânge, lacrimi, bucurie, tristețe..."

Luni seară, Jose a postat pe Instagram un colaj de imagini cu tot ce a însemnat AS Roma pentru el, având ca fundal melodia lui Andrea Bocelli, „Nelle tue mani". Tehnicianul a scris opt cuvinte: „Transpirație, sânge, lacrimi, bucurie, tristețe, dragoste, frați, istorie, inimă, eternitate".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.